Handig

Duurzaam verpakken? Kies het juiste formaat doos voor jouw bestelling

0
person in black leather boots lying on brown cardboard boxes

Vrijwel iedereen die weleens iets laat bezorgen, krijgt er vroeg of laat mee te maken. Een onnodige grote verpakking. Alles wat je niet gebruikt aan materiaal is natuurlijk zonde. Het is zonde voor de fabrikant, want die koopt een te grote doos. Maar ook voor de vervoerder, die minder pakketten tegelijk kan vervoeren door gebrek aan ruimte. Er wordt veel lucht vervoerd, wat zorgt voor onnodig hoge kosten voor transport en brandstof. Wat ook niet onbelangrijk is, is dat te grote verpakkingen een ergernis zijn voor de consument. Maar hoe kies je nou het juiste formaat doos?

Wat is de oorzaak?

Toch gebeurt het dat er een te groot formaat doos gekocht wordt. Waarom? Omdat bedrijven die veelal producten per post versturen meestal maar een beperkt aantal dozen in de opslag hebben, waaruit dan een keuze gemaakt moet worden. Ook al is deze keuze niet passend.

Denk aan het product

Of het nu gaat om kantoorspullen, snacks of bloemen, het is fijn als de doos geschikt is voor het product. Wanneer het gaat om bloemen, zijn er verschillende soorten bloemendozen te bestellen. Bloemendozen worden vaak massaal afgenomen, per palet. Het is dus belangrijk dat je de keuze hebt, en goed bekijkt, tussen verschillende formaten. Zo voorkom je veel onnodige leegte.

Trending: karton

Op het gebied van verpakkingen, is het gebruik van karton een trend. Dit verpakkingsmateriaal brengt allerlei voordelen met zich mee. Ten eerst, is het duurzaam en biedt het een goede bescherming tijdens het transport. Ten tweede, is het een veelzijdig verpakkingsmateriaal en kan het in vele vormen gebruikt worden, zoals bloemen- en plantendozen.

Er zijn verschillende soorten karton. Golfkarton is het soort wat veel wordt gebruikt als verpakkingsmateriaal. Een kartonnen doos beschermt jouw producten. Een kartonnen verpakking zorgt voor een langere houdbaarheid, minder bederf en minder verspilling van producten. Ook voorkomt het beschadigingen.

Soorten en maten

Als totaalleverancier op het gebied van kartonnen dozen en verpakkingsmaterialen, is 123Bloemendozen een goed voorbeeld. Bij 123Bloemendozen is er een ruim assortiment met diverse soorten en maten bloemendozen. Er zijn veel verschillende afmetingen beschikbaar, waardoor het gemakkelijker wordt om een geschikte doos te bestellen. Ben jij een bloemist? Of heb jij dozen nodig voor de bloemenveiling? Bedenk dan vooral wat voor soort doos, en welke afmetingen, je voor bepaalde type bloemen nodig hebt. Zo koop je zelf effectief en efficiënt verpakkingen in. Ook houdt je zo de klant tevreden en zadel je ze niet op met een te grote verpakking.

De voordelen van een papieren bedrukte tas

Previous article

Kassa kopen: hier kun je opletten 

Next article

You may also like

More in Handig