HandigHuis & Kantoor

Een cartridge en toner, wat zijn de verschillen?

0

Wellicht komen de woorden je bekend voor. Beide worden gebruikt voor het afdrukken van bijvoorbeeld teksten of afbeeldingen. Hoewel ze uiteindelijk hetzelfde werk leveren zijn er toch verschillen. Hieronder lees je meer over de verschillen en daarnaast ook de voor- en nadelen hiervan.

Welke printers zijn er?

Je hebt veel verschillende soorten printers. Iedere printer heeft zijn eigen voor- en nadelen. Hoewel je veel verschillende printers hebt, is er keuze uit twee soorten manieren van printen. Zo heb je een laserprinter, maar daarnaast ook een inkjet printer. Hieronder lees je meer over de manieren van hoe deze werken. Hoewel er twee verschillende manieren van printen zijn, heb je wel erg veel soorten maten en kleuren. Zo worden printers ook op kantoren gebruikt, waarbij deze veel gebruikt wordt. Hierbij is het erg belangrijk is dat deze lang mee kan. Bij het uitzoeken van een nieuwe printer is het belangrijk goed onderzoek te doen.

Andere inhoud

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen zijn er verschillen tussen de cartridge en de toner. Zo wordt de cartridge gebruikt in inkjet printers. Bij een cartridge kun je denken aan bijvoorbeeld hp cartridges, zoals een hp 301 cartridge. Hierbij bestaat de cartridge uit vloeibare inkt. Deze inkt bevat pigmenten en kleuren. Hoewel de cartridge gevuld is met inkt, is de toner juist gevuld met poeder. Ook wordt de toner niet gebruikt in een inkjetprinter, maar in een laserprinter. De vorm van inkt maakt het verschil tussen de twee dus erg groot.

Hoe wordt er geprint?

Doordat de cartridge en een toner andere materialen bevatten, wordt er ook op een andere manier geprint. De cartridge bevat inkt. Deze inkt wordt door middel van een printkop op papier gespoten. Het apparaat maakt kleine elektrische schokjes. Hierdoor komt de inkt op de juiste plek terecht. Bij de toner wordt er door middel van lasers iets geprojecteerd. Dit wordt gedaan door licht. Doordat het licht op de plekken wordt geprojecteerd waar het gekleurd moet worden, wordt het warme en zal de poeder blijven plakken.

Houdbaarheid van product

De een gebruikt vaker een printer dan de ander. Wanneer je niet vaak een printer gebruikt, kan het wel zo fijn zijn dat je na lange tijd nog kunt printen. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen bestaat de toner uit poeder. In vergelijking met een cartridge gaat de toner langer mee. Dit komt doordat de toner dus poeder bevat en niet kan uitdrogen, zoals inkt bij een cartridge dat wel kan. Hoewel de toner wel langer meegaat, kost deze ook wat meer geld.

Doe goed onderzoek

Voor het aanschaffen van een printer is goed onderzoek erg belangrijk. Door goed onderzoek te doen maak je uiteindelijk de juiste keuze en haal je het meeste uit de printer. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een printer met wifi. Daarnaast is het ook belangrijk stil te staan bij hoe vaak je een printer gebruikt. Daarnaast wil je natuurlijk een printer die goed kan afdrukken. De een heeft bijvoorbeeld ook een voorkeur voor een printer die naast printen ook kan scannen en kopiëren. Onderzoek kun je doen op internet, maar daarnaast zijn er ook genoeg winkels waar ze hulp willen bieden, waardoor je uiteindelijk tot de juiste keuze komt.

Hoe kan ik veilig online winkelen?

Previous article

Zakelijke laadpaal voor je eigen winkel?

Next article

You may also like

More in Handig