Blog

Gaat Corona de kerstinkopen dit jaar drukken?

0

We lopen tegen het einde van 2020 aan en daar is hij dan: de feestmaand. Maar hoe gaat kerstmis er dit jaar uitzien? Gaan alle kerstmarkten en evenementen wel door nu het coronavirus nog altijd onder ons is? En zal het coronavirus de kerstinkopen gaan drukken, zodat ondernemers het nog moeilijker krijgen dan nu al het geval is? Een moeilijke vraag, waar ook moeilijk een sluitend antwoord op te geven is. Zeker is wel dat het effect van het coronavirus terug te zien zal zijn in de kerstuitgaven. Maar of dit de positieve of negatieve kant op gaat is moeilijk te zeggen.

Kerstmis 2020

Hoe gaan mensen kerst vieren dit jaar? Zal corona veel veranderen in de Nederlandse gezinnen of valt het allemaal wel mee? Het is voor te stellen dat sommige mensen een beperkter budget hebben, bijvoorbeeld doordat ze hun baan hebben verloren of als zzp’er moeilijker aan nieuwe opdrachten zijn gekomen. Dit zie je dan ook terug in de kerstinkopen die mensen doen, dit zal in zulke gevallen wat meer bescheiden zijn. Aan de andere kant konden veel mensen door het coronavirus hun vakantie in het water zien vallen. Dit zou een reden kunnen zijn om met kerst dan in ieder geval flink uit te pakken. Al is het maar omdat ze door niet op vakantie te gaan, een heleboel geld bespaard hebben.

Gaan de kerstshows bij tuincentra wel door?

Voor heel veel kerstfans is dit best wel een hamvraag: gaan de kerstshows bij de tuincentra eigenlijk wel door in 2020? Want dat zijn natuurlijk evenementen waar veel mensen tegelijk op af komen. Deze kerstfans kunnen gerustgesteld worden: vooralsnong lijken de kerstshows bij tuincentra gewoon door te gaan. De grotere tuincentra zijn van plan om hun kerstshows gewoon doorgang te laten vinden. Maar mocht er nou een tweede golf komen of mochten er nieuwe maatregelen worden afgekondigd, dan kan het alsnog wel een heel ander verhaal worden.

Gaan de kerstshows anders uitzien in 2020?

Ja, dat is een ding dat zeker is. Zoals we allemaal weten en wat de RIVM-regels dan ook voorschrijven, blijft het de komende tijd zeer belangrijk om 1,5 meter afstand tot elkaar te houden. Voor bezoekers van een kerstshows zal hetzelfde gelden. Daarom zijn brede looppaden bij de kerstshows noodzakelijk. Er zullen dus wat minder spullen en presentaties getoond worden dan je normaal gewend bent. Zeker in de wat kleinere tuincentra’s zul je het verschil in aanbod zeker merken. Gelukkig hebben tuincentra voorzorgsmaatregelen genomen, sommige centra hebben bijvoorbeeld al in het voorjaar rekening gehouden met de omstandigheden. Dit betekent dat ze minder spullen hebben ingekocht. Tijdens de kerstshow zullen de winkeleigenaren er alles aan doen om te voorkomen dat mensen te dicht op elkaar en te lang stil blijven staan op dezelfde ple

Gaan kerstmarkten wel door?

Ook zijn elke jaar rond de feestdagen de kerstmarkten natuurlijk mateloos populair. In steden als Haarlem, Dordrecht en Maastricht worden de kerstmarkten altijd druk bezocht. Gelukkig hoef je dit uitstapje dit jaar niet op je buik te schrijven. Ook in 2020 kun je gezellig naar een kerstmarkt voor dat glaasje glühwein of nieuwe kerstversiering. Het is voor de grote steden nog wat onzeker of de kerstmarkten doorgaan, maar in Valkenburg gaat er één van de twee sowieso door! Het gaat om de kerstmarkt in de Gemeentegrot, die in de Fluweelgrot gaat helaas niet door. De kerstmarkt in Dordrecht gaat niet door.

Het wordt wel sterk aangeraden, om je bezoek aan Valkenburg goed te plannen vooraf. Je kunt de entree voor de grotten in Valkenburg waarschijnlijk vanaf september op datum en tijd boeken online. Het zal alleen online mogelijk zijn om te reserveren. Ga je naar Valkenburg, dan is het ook een dringend advies om je lunch, diner en verblijf van tevoren te regelen. Zo ben je zeker van een plezierig verblijf en een geschikte plek voor een hapje, drankje en jouw overnachting.

In België zijn ook ieder jaar veel kerstmarkten. In Antwerpen zal de grote kerstmarkt zoals het er nu uitziet, gewoon doorgaan. Uiteraard zal de organisatie rekening houden met corona. Helaas zal er geen magisch kerstbos zijn voor de kathedraal zoals je wellicht wel gewend bent.

Het is nog niet bekend of er winterfeesten of kerstmarkten in Brussel doorgaan. Of de kerstmarkt in Brugge doorgaat is ook nog onzeker. Dit wordt eind september duidelijk, als de organisatie weer bij elkaar komt. In Gent zullen de Winterfeesten vooralsnog doorgaan. Het is verstandig om de websites van de kerstmarkten waar je naar toe wilt gaan, nauwlettend in de gaten te houden.

Kerstmis met een beperkt budget

Heb jij mede door de coronacrisis helaas je baan moeten verliezen? Heb je daardoor minder geld te besteden aan kerstmis? Geen paniek, er zijn genoeg dingen die je kunt doen om de kosten beperkt te houden. Ook voor mensen met een bescheiden budget valt er een leuk kerstfeest te maken in 2020.

Zo kun je in plaats van een relatief dure kerstboom aan te schaffen, gaan voor een alternatieve kerstboom. Denk bijvoorbeeld aan een kerstboom die je zelf -eventueel met de kinderen- in elkaar heb gezet. Een houten kerstboom (bijvoorbeeld een houten kerstboom van steigerhout of een houten kerstboom van sloophout) kan heel leuk zijn, of een washi tapeboom, een schoolbordboom, een boekenkastboom of een kerstboom van ijzerdraad. Eigenlijk zijn er legio mogelijkheden om op dingen als je kerstboom of kerstversiering te bezuinigen. Een creatieve kerstboom of geen kerstboom maar iets anders kan je helpen om een budgetvriendelijke kerst te verzorgen.

3 horloge trends voor mannen van 2021

Previous article

Hoe Je Kleine Beetjes Tijd Besteed aan het Volgen van het Aankomende EK

Next article

You may also like

More in Blog