BlogGeld

Geld lenen voor winkel

0

Heb jij een winkel en heb je extra geld nodig? Bijvoorbeeld omdat je een professioneel beveiligingssysteem wilt invoeren, of misschien heb je een nieuw kassasysteem nodig? Wat de reden ook is voor de lening, in dit blog vertellen we jou er alles over. Lees je mee?

Een zakelijke lening is een lening die je afsluit voor jouw onderneming. Dat maakt het anders dan een persoonlijke lening voor consumptieve doeleinden. De overeenkomst is wel dat je, zoals voor alle soorten leningen, er rente over betaalt. Ook spreek je vooraf een bepaalde looptijd af. Hoe korter de looptijd, hoe sneller het geld is terugbetaald. Een kortere looptijd zorgt dus voor lagere rentekosten. Doe je er langer over, dan betaal je onderaan de streep langer en dus meer rente over het geleende bedrag.

We zeiden het net al eventjes kort, maar ook op zakelijk gebied kan het fijn zijn om soms te kiezen voor geld lenen. Bijvoorbeeld omdat je geld te kort komt op de kortlopende rekening, of een liquiditeitstekort hebt. Maar ook als je juist een investering wilt maken, kan het prettig zijn om een zakelijke lening af te sluiten voor jouw winkel. 

Soorten leningen voor winkel

Er zijn verschillende soorten leningen. Denk bijvoorbeeld aan een korte termijn financiering, of juist een lange termijn financiering. Maar ook een lening voor werkkapitaal of een lening mét of juist zonder onderpand kunnen tot de opties behoren. Ze lopen voor een kortere periode of juist voor een langere periode en je gebruikt het expliciet voor werkkapitaal.

Dan heb je nog een annuïtaire lening. Klinkt heel chique, maar komt eigenlijk neer op het volgende: je betaalt ieder termijn een bedrag waarmee je binnen een bepaalde termijn je lening hebt afgelost. Je maandbedrag bestaat uit een stuk aflossing en een stuk rente. Hoe langer je afbetaalt, hoe minder je aflossing wordt en hoe lager de maandelijkse rente. Bij een lineaire lening is het totale maandbedrag aan het begin nog hoog. Je bruto maandbedrag wordt gedurende de looptijd lager omdat het openstaande bedrag verder daalt en je dus ook steeds minder rente betaalt. 

Tips lening voor winkel

Als je gaat lenen voor je winkel, dan delen we graag nog wat tips met je. Kies bijvoorbeeld altijd de looptijd die bij je past. De looptijd bepaalt hoeveel jij elke maand gaat aflossen. Let op of je dit ook daadwerkelijk kunt terugbetalen, óók als er iets gebeurt wat je niet kunt voorzien. Door de rente en looptijd vast te stellen, kun je ook de totale kosten van een lening berekenen. Je weet immers precies hoelang je hoeveel rente betaalt. En misschien wel de allerbelangrijkste tip: leen nooit meer dan wat je nodig hebt.

Zo kom je actief een vergadering door 

Previous article

Hoe richt ik mijn thuiskantoor in?

Next article

You may also like

More in Blog