Huis & Kantoor

Zo kom je actief een vergadering door 

0

Je kent het vast wel, die eindeloze vergaderingen waar je maar niet doorheen komt. Na een uur ben je zo moe dat je de helft niet meer meekrijgt. Maar dat kan anders met de tips in dit artikel. 

Tijdens een vergadering wordt er gemiddeld 30% aan irrelevante informatie gedeeld. Je kan nu heel erg je best doen om tijdens vergaderingen meer met actiepunten te gaan werken zodat je niet te veel onzin bespreekt. Maar het kan ook anders door de vergadering een stuk actiever te maken. Wij hebben verschillende tips op een rij gezet waardoor je actief en met goede energie door je vergadering komt. 

1.    Inrichting van de vergaderruimte 

Zo veel vergaderruimtes tegenwoordig zijn saai ingericht. Veel bedrijven denken dat dit zo hoort, omdat jij je dan beter kan concentreren. Maar een sfeervolle inrichting met planten en groene accenten heeft bewezen meer invloed op je gemoedstoestand. Richt verder de vergaderzaal in met mooie kantoormeubelen van Havic, zo creëer je meer sfeer waardoor je langer geconcentreerd blijft tijdens een vergadering 

2.    Klagen en rodelen 

Start iedere vergadering met een klaagrondje. Laat werknemers vooral klagen over alle waar maar over te klagen valt. Denk hierbij aan een loshangende tl-buis tot de schoonmaker die altijd zo slecht het koffiezetapparaat schoonmaakt. Door even flink je frustraties te uiten heb je hierna alle ruimte voor een actieve vergadering. 

3.    Doe een stoelendans

Ja, het klinkt misschien wat raar om een stoelendans te doen tijdens een vergadering. Maar lang zitten kan zorgen voor rug- en nekklachten. Zet om de 15 minuten een timer zodat je steeds van stoel verwisseld, dit zorgt waarschijnlijk voor de nodige hilarische momenten. Natuurlijk wil je altijd wisselen tussen goede Ergonomische vergaderstoelen. Deze stoelendans is ook goed om de vaste hiërarchie een beetje te doorbreken. 

4.    Praten doe je staand 

Om nog actiever te overleggen moeten er ook gedeeltes van de vergadering staand gedaan worden. Zodra er een agendapunt wordt gemeld of jij hebt iets te vertellen moet je gaan staan. Op deze manier komen er ook enkel belangrijke punten aan de orde, waardoor de vergadering minder lang duurt. 

5.    Een vergadering in het park 

Waarom niet een keer vergaderen in het park in plaats van in het suffe kantoor? Je kan dan het klaag en roddel rondje doen terwijl je richting het park loopt. Vervolgens zoek je een lekker plekje in het park om te vergaderen. Na de vergadering heb je ook gelijk een mooie plek om je lunch te nuttigen samen met je collega’s. Het hoeft natuurlijk niet het park te zijn, je kan ook vergaderen in een leuke koffiezaak om de hoek. 

6.    Discussies met de ruggen naar elkaar toe 

Nog zoiets dat er misschien voor je beeldvorming gek uitziet. Maar het werkt wel degelijk. Doordat je met je rug naar de ander staat moet je punten duidelijk maken zonder emoties en vooral met woorden. Dit zal enorm helpen wanneer er vaak botsingen ontstaan tijdens vergaderingen.

John de Mol verteld in deze video waarom hij zo’n hekel heeft aan vergaderen. Hij heeft vast de tips hierboven nooit gelezen.. 

4 toffe ideeën om een vergeten verjaardag goed te maken!

Previous article

Geld lenen voor winkel

Next article

You may also like