Huis & Kantoor

Hoe richt ik mijn thuiskantoor in?

0

Thuiswerken: iedereen is eraan gewend geraakt. Geen langzame file ritten meer,  geen wekkers meer om zes uur ‘s ochtends. Heel veel quality time met je kat of hond. Dat klinkt leuk toch? Ja en nee. Als beginnende thuiswerker leer je snel dat er een goede en een verkeerde manier is om het te doen. 

Voordat je begint, onthoud dan om nooit in je pyjama of badjas naar werk te gaan, en zorg ervoor dat je op je thuiskantoor zit, in plaats van met je laptopje op de bank. Decoreer je bureautje met planten of linnen zakjes met een lekker geurtje erin.

Werk en rust

Het behouden van structuur is cruciaal, wat betekent dat je eerste stap moet zijn om een ​​toegewijde werkruimte te creëren waar je graag tijd doorbrengt. Als het enigszins mogelijk is, zou dit niet in je slaapkamer moeten zijn: behoud het onderscheid tussen werk en rust. 

Ideaal is een aparte kamer in een rustig deel van je huis. Als je er geen hebt, installeer dan een bureau dat je kunt opvouwen bijvoorbeeld, of gebruik schragen om een ​​bureau ‘s avonds weer op te bergen. Je kunt je spullen opbergen in doosjes, of zakjes die hiervoor gemaakt zijn.

Zo is je woonkamer overdag een ruim kantoor, en als je klaar bent met werk, heb je weer je woonkamer vrij voor ontspanning. Op die manier kijk je ook niet meer naar je werk als je klaar bent!

Decoratie

Dan, als je je plek hebt gevonden, en je zit lekker, is het tijd om je plek in te richten. Je zult merken dat een gezellige omgeving wonderen doet voor je productiviteit. Denk eens aan een kurk muur bijvoorbeeld.

Kurk is niet alleen een duurzaam materiaal, maar ook erg stijlvol. Veel mensen nemen een bescheiden prikbordje, maar zou je daarmee genoegen nemen? Ga verder met het idee van een prikbord en bekleed er een hele muur mee. 

Het fungeert niet alleen als een moodboard, maar het absorbeert ook geluid, waardoor je plekje rustig blijft. Als je luide kinderen of honden hebt, dan zul je hier heel blij van worden.

Dan kun je zoals eerder gezegd je bureau opfrissen met planten en linnen zakjes waar je gedroogde rozenblaadjes in kunt doen. Je bureau zal heerlijk ruiken.

Er zijn planten die door NASA worden aangeraden vanwege hun luchtzuiverende kwaliteiten. Bijvoorbeeld varens, of sanseveria’s of de lepelplant zijn allemaal goede planten hiervoor. Je hele werkdag zal fris ruiken!

Comfort

Je bureau en werkplek is nu prachtig ingericht, maar vergeet het comfort niet. Het is namelijk zeer belangrijk om comfortabel te zitten. Je spendeert flink wat uren in je kantoortje. En als je na verloop van tijd merkt dat je stoel te hoog is, of je bureau wiebelt, dan wordt het een irritatiepunt en begin je je focus te verliezen tijdens werk. Zonder dat je het doorhebt begin je dan andere dingen te doen om maar niet op dat wiebelige krukje of dat kleine tafeltje te hoeven zitten.

Investeer daarom in een goede stoel waarin je een goede houding hebt zodat je geen rugklachten krijg. Op die manier wordt thuiswerken misschien nog wel prettiger dan je eerst had kunnen denken!

Geld lenen voor winkel

Previous article

Alles over factoring uitgelegd

Next article

You may also like