Blog

Goede koffie op kantoor: waar moet koffie aan voldoen?

0

Koffie is de motor waarop veel mensen de dag beginnen. De cafeïne zorgt voor een kick, maakt je scherp en wakker. Het is dus voor velen onmisbaar. Daarom is het belangrijk dat je op kantoor goede koffie hebt, die lekker smaakt. Want van een bakkie slootwater wordt niemand vrolijk! Waar moet je op letten voor een goede koffie op kantoor?

Stem je koffiemachine af op het aantal gebruikers

Voordat we überhaupt de discussie over bonen versus meer kant-en-klare koffie willen voeren, willen we het liever met je hebben over andere zaken die de smaak van koffie bepalen.

Zoals: hoeveel koffiedrinkers heb je op kantoor? En hoeveel koffie drinken die? Waarom dat belangrijk is? Omdat lekkere, goede koffie vooral verse koffie is. Een te grote automaat met een groot reservoir betekent dat koffie (bonen, gemaald) maar ook melk langer blijft zitten als je deze te weinig gebruikt. En daar wordt de koffie dus niet beter van.

We willen er dus vooral voor pleiten om een kleinere machine te nemen, die je dan wel vaker moet bijvullen. Maar dat levert dus wel goede koffie waar mensen vrolijk van worden!

Koffie met een goed gevoel

We worden ons steeds bewuster van onze ecologische én sociale voetafdruk. En we weten ook steeds beter dat koffie lang niet altijd eerlijk geproduceerd wordt. Dat heeft dan vooral te maken met het milieu en de vergoeding die de koffieboeren krijgen. En zeg nu zelf: een kop koffie die niet eerlijk geproduceerd is, geeft toch een vervelende nasmaak.

Gio koffie begrijpt dit en biedt dan ook enkel koffie aan waarmee de Rainforest Alliance wordt gesteund. Daarnaast steunen ze met elk kopje koffie dat jij van ze drinkt, een nationaal goed doel. Je kunt hierbij zelf kiezen of je Stichting Hulphond, Nationaal Ouderenfonds of Jantje Beton wil steunen. Koffie met een goed gevoel dus!

Bonen versus instant koffie

Goede koffie krijg je alleen van versgemalen bonen, dit zul je vast vaker horen. Maar wist je dat de kwaliteit van de bonen eigenlijk belangrijker is dan wanneer ze gemalen worden? Want instant koffie wordt uiteindelijk ook gemaakt van bonen, alleen worden deze niet voor je neus gemalen.

Machines die instant koffie geven, werken vaak sneller, dus dan heb je sneller je kop koffie. Ook heel handig wanneer je vaak grotere hoeveelheden koffie moet zetten.

Bovendien vereisen machines voor instant koffie minder schoonmaak en onderhoud. En dat is ook een groot voordeel. Want koffie uit een automaat die niet goed schoongemaakt wordt kan nog zo goed zijn, lekker is ie dan niet meer hoor.

Dus, als je weinig tijd en/of zin hebt om je koffie-automaat regelmatig, zo niet dagelijks, te ontleden en schoon te maken, dan is een instant koffiemachine voor jouw kantoor vaak een betere keuzen. En met de technieken van tegenwoordig, waarbij de instant koffie ook luchtdicht verpakt wordt, is het verschil soms minimaal.

Over smaak valt (niet) te twisten

Tenslotte, besef dat je nooit iedereen tevreden kunt houden met één soort koffie. Want de één houdt van sterk en pittig, terwijl de ander liever een milde koffie heeft. De beste keuze is dan ook meestal iets ertussenin. Een smaak die misschien wel minder uitgesproken is maar daardoor juist meer mensen aanspreekt. En, niet iedereen lust koffie, en sommigen zullen het ook nooit gaan lusten. Dus denk ook aan een lekker kopje thee!

 

Veiligheid op de werkvloer is een must

Previous article

Is van zakelijke rekening veranderen de moeite waard?

Next article

You may also like

More in Blog