Huis & Kantoor

Veiligheid op de werkvloer is een must

0

Na een lange periode waarin veel mensen voornamelijk vanuit huis gewerkt hebben, mogen we inmiddels weer voorzichtig naar het werk toe. Voordat dit kan, moet je als ondernemer wel eerst de nodige veiligheidsmaatregelen nemen. Zo moeten jouw werknemers ook op de werkvloer bijvoorbeeld 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden. Daarnaast wil je de kans op verspreiding van het virus onder jouw medewerkers tot een minimum beperken. Veiligheid op de werkvloer is dus een must. Probleem is alleen dat lang niet iedere ondernemer weet hoe hij dit aan moet vliegen. Daarom geven wij jou hieronder een aantal tips voor veiligheid op de werkvloer.

Deel de werkvloer anders in
Om ervoor te zorgen dat jouw medewerkers hun werk veilig uit kunnen voeren, doe je er goed aan eerst naar de indeling van de werkvloer te kijken. Waarschijnlijk staan de bureaus op kantoor in de originele opzet te dicht bij elkaar. Op deze manier zit jouw personeel geen 1,5 meter uit elkaar. Om veiligheid en voldoende afstand te garanderen, doe je er goed aan om de werkvloer anders in te delen. Zet bijvoorbeeld nog maximaal twee bureaus bij elkaar in plaats van vier.

Ook voor productielocaties en magazijnen geldt dat het goed is om naar de indeling van de werkvloer te kijken. Geef bijvoorbeeld een looprichting aan op de vloer of realiseer vakken van 1,5 meter. Op deze manier wordt het een stuk makkelijker voor jouw medewerkers om afstand te houden.

Hang schermen op tussen bureaus
Menig ondernemer denkt dat er veilig gewerkt kan worden wanneer medewerkers 1,5 meter uit elkaar zitten op kantoor. Dit is echter een misvatting. Ook bij 1,5 meter afstand kan het coronavirus zich namelijk nog verspreiden. Zo kan het gebeuren dat er een beetje speeksel over en weer vliegt wanneer collega’s met elkaar in gesprek zijn. Via dit speeksel kan het coronavirus zich verspreiden. Voor extra veiligheid kun je schermen van plexiglas ophangen tussen twee bureaus. Indien er speeksel vrijkomt, belandt dit op het scherm en niet op een andere collega. De kans op verspreiding van het virus wordt hierdoor alweer een stuk kleiner.

Zorg dat medewerkers voldoende afstand houden
Volgens de regels moeten we ook op de werkvloer 1,5 meter afstand van elkaar houden. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. In de praktijk blijkt namelijk al snel dat medewerkers toch naar elkaar toetrekken. Om te zorgen voor voldoende afstand, kun je een safety button gebruiken. Dergelijke buttons geven een waarschuwingssignaal af wanneer twee van deze buttons te dicht bij elkaar in de buurt komen. Je moet in dat geval dus iedere medewerker zo´n button geven.

Inden je kiest voor een button van SAFEDI, is dit signaal net zo lang hoorbaar tot er weer sprake is van een veilige afstand. De buttons van dit merk houden daarnaast een anoniem contactlogboek bij. Wanneer er sprake is van aangetoonde infectie, worden de SAFEDI´s die met de geïnfecteerde drager van de button in contact zijn geweest, gewaarschuwd met een pushbericht.

Wat zijn favoriete webshop platformen onder kleine ondernemers?

Previous article

Goede koffie op kantoor: waar moet koffie aan voldoen?

Next article

You may also like