Blog

Is van zakelijke rekening veranderen de moeite waard?

0

We zijn vaak best standvastig als het gaat om onze bankrekening. Waar een deel van ons jaarlijks kijkt of de zorgverzekering, energierekening of het internetabonnement niet goedkoper kan, blijven we met onze bankrekening vaak zitten waar we zitten. En daar kunnen we ons wel iets bij voorstellen, helemaal als het om je zakelijke rekening gaat. Het brengt natuurlijk wel wat geregel met zich mee als je een nieuwe rekening neemt, al was het maar om iedereen in te lichten over het nieuwe nummer. Vandaar dat wij vandaag eens uitzoeken of het de moeite waard is van zakelijke rekening te veranderen. Lees je mee?

Waar moet je rekening mee houden als je overstapt?

Inmiddels hebben de meeste banken een overstapservice, waardoor een groot deel van de rompslomp die komt kijken bij overstappen uit handen genomen wordt. Eigenlijk doen zijn alles, van het omleiden van je betalingen tot het doorgeven van je nieuwe rekeningnummer aan incassanten, waardoor je zelf eigenlijk alleen nog dit hoeft te doen:

  • je klanten informeren over het nieuwe rekeningnummer;
  • het nieuwe rekeningnummer in je communicatie opnemen (facturen, briefpapier, website etc.);
  • buitenlandse incassanten informeren over het nieuwe rekeningnummer.

En zo valt overstappen dus eigenlijk reuze mee en hoef je helemaal niet zoveel te regelen.

Waarom zou je overstappen?

Als overstappen dan niet zo ingewikkeld is, dan is de grote vraag alsnog: waarom zou je het doen? De belangrijkste redenen zijn de kosten en de dienstverlening. En daar blijkt nogal wat verschil in te zitten! Nu kun je dus van alle banken apart de voorwaarden en diensten gaan bekijken, maar zakelijkbankieren.nl heeft alles voor je op een rijtje gezet waardoor jij alle zakelijke rekeningen van alle banken kunt vergelijken.

Wat zijn de verschillen?

Zoals gezegd, één van de belangrijkste redenen om over te stappen is vanwege de kosten. Door onder andere de opkomst van online banken, dus banken zonder fysieke kantoren, als N26 en Revolut, is het voortaan mogelijk om kosteloos een zakelijke rekening te openen en aan te houden. Terwijl het bij de meeste traditionele, maar ook enkele online banken vaak al ongeveer €10 per maand kost om een zakelijke rekening aan te houden. Dat telt al snel aan!

Daar komt bij dat sommige banken ook nog kosten rekenen per transactie. Hierdoor kom je per maand dus vaak nog hoger uit en lopen de kosten alleen maar op.

Daar staat tegenover dat je voor die kosten vaak ook meer terugkrijgt aan dienstverlening. Of bijvoorbeeld aan rente op je zakelijke betaal- en/of spaarrekening. Enkel alleen kijken naar de kosten is dus niet aan te raden, vergelijk het ook vooral met de diensten die je daarvoor krijgt.

Rekening houden met de toekomst

Overstappen van een zakelijke rekening kan dus zeker de moeite waard zijn en hoeft niet veel moeite te kosten. Toch zul je dit waarschijnlijk niet elk jaar gaan doen, dus het is goed om alvast vooruit te kijken. Niet elke bank of elk pakket is namelijk geschikt voor alle soorten ondernemers. Wordt je bedrijf groter, dan heb je vaak meer diensten nodig, zoals een nieuw mobiel pinapparaat, die niet door elke bank geleverd worden. En het is zonde als je daar geen rekening mee gehouden hebt!

 

Goede koffie op kantoor: waar moet koffie aan voldoen?

Previous article

De ultieme verftips voor deze zomer 2020

Next article

You may also like

More in Blog