Huis & Kantoor

Het perfecte bureau: een oase van rust en productiviteit

0

Thuiswerken is de afgelopen jaren steeds meer ingeburgerd geraakt. Het is daarom belangrijk om een comfortabel thuiskantoor te hebben, dat de productiviteit en creativiteit bevordert. Daarvoor is het onmisbaar dat je achter een bureau werkt dat goed bij je past. Daarnaast voorkomt een deugdelijk werkbureau lichamelijk ongemak zoals rugklachten. Een bureau kopen doe je niet zomaar. Je moet op een aantal factoren letten. In dit artikel lees je welke factoren bijdragen aan een perfect werkbureau, zodat jij productief kunt werken in je thuiskantoor!

Bepaal je behoeften

Voordat je op zoek gaat naar het perfecte werkbureau voor thuis, is het goed om eerst je behoeften en doelen te bepalen. Denk na over het bureauformaat dat je nodig hebt, welk design je mooi vindt en de ruimte mogelijkheden van de kamer waar het bureaumeubel komt te staan. Enkele vragen die bij je zoektocht aanbod komen zijn: Hoeveel opslagruimte heb ik nodig? Wil ik dat het bureaumeubel in hoogte verstelbaar is? Hoeveel plek heb ik nodig voor werkaccessoires?

Bureau met ergonomische hoogte

Het perfecte werkbureau is voor iedereen anders, omdat je lichaamsbouw en lengte hiervoor bepalend zijn. Tegenwoordig zijn er ook bureaus van zeer hoge kwaliteit die verstelbaar zijn, zodat iedereen profiteert van een comfortabele werkplek. Om een ergonomische werkhouding te creëren, moet je eerst je kantoormeubilair op de juiste manier instellen, zodat je geen last krijgt van lichamelijke klachten.

Meet de ruimte op

De ruimte in je huis speelt ook een rol bij het kiezen van optimaal bureaumeubilair. Heb je weinig ruimte, kies dan voor een werkbureau met een compact oppervlak dat weinig ruimte inneemt. Is er meer ruimte beschikbaar, kies dan voor een groter bureau met eventueel extra opslagunits. Houd ook rekening met de afstand tussen het bureau en ander meubilair in de ruimte.

Monitorarm

Een computermonitor op een standaard neemt veel ruimte in op je bureaublad. Maar als je een monitorarm gebruikt, zweeft het scherm virtueel boven je bureaublad. Dit bespaart flink wat ruimte. Met de monitorarm kun je het scherm eenvoudig omhoog en omlaag bewegen, en de ideale kijkhoek instellen. Doordat het scherm nu boven het bureaublad hangt, blijft er veel ruimte over waar het scherm met een voetstuk zou staan. Daardoor ziet je bureau er meteen opgeruimder uit.

Opbergruimte

Het oogt al snel rommelig als je dingen die je niet of niet vaak nodig hebt, laat rondslingeren op je bureaublad. Daarvoor biedt een kast of een extra unit met lades uitkomst. Plaats deze onder het bureaublad of als verlengstuk naast je bureau. Een compacte opslagruimte biedt genoeg plek om al je spullen in kwijt te kunnen. Er bestaan diverse uitvoeringen, van apothekerskasten tot compacte ladeblokken.

Investeer in een goed kantoormeubel

Het is verleidelijk om een goedkoop kantoormeubel aan te schaffen, maar als het gaat om een bureaumeubel die je dagelijks gebruikt, speelt kwaliteit een grote rol. Investeer daarom in een mooi designbureau dat gemaakt is van sterk materiaal, zodat je er duurzaam plezier hebt van je werkbureau in je thuiskantoor.

Wil je een bureau kopen, maar twijfel je of het de investering waard is? Ga dan voor de zekerheid proefzitten in de showroom van de leverancier.

Dit zijn de duurste huizen ter wereld [TOP 14]

Previous article

Zo kun jij als bedrijf extra zichtbaarheid creƫren

Next article

You may also like