Handig

Hoe kun kunstgras in je tuin aanleggen?

0

Kunstgras installeren lijkt misschien een ontmoedigende taak, maar het is gemakkelijker dan je denkt! Kunstgras is een geweldige manier om je tuin een make-over te geven zonder het gedoe van regelmatig gazononderhoud. Bovendien kun je met wat eenvoudige instructies en het juiste gereedschap je nieuwe kunstgras in een mum van tijd laten aanleggen. Laten we beginnen! 

Bereid het gebied voor 

De eerste stap is het voorbereiden van het gebied waar je kunstgras komt te liggen. Begin met het verwijderen van bestaand gras of grind. Egaliseer vervolgens het oppervlak en gebruik een tuinhark om eventuele hobbels of bobbels in de grond te verwijderen voordat je een laag zand legt voor de afwatering. Deze stap is belangrijk om ervoor te zorgen dat je kunstgras er zo natuurlijk mogelijk uitziet en aanvoelt. Als je klaar bent, gebruik dan een troffel om het zand gelijkmatig over het oppervlak te verdelen. 

Leg je grasmat neer 

De volgende stap is het uitrollen van je kunstgras op de voorbereide grond. Zorg ervoor dat alle naden goed zijn uitgelijnd en knip overtollig materiaal weg met een schaar of hobbymes. Nu je kunstgras is geïnstalleerd, is het tijd om het vast te zetten met U-vormige pinnen of lijm. Als je pinnen gebruikt, sla ze dan op regelmatige afstanden op hun plaats langs de randen van je grasmat. Als je lijm gebruikt, breng je die aan langs elke naad en druk je stevig op elk deel van de graszoden totdat ze stevig aan de grond vastzitten. 

Zet de randen vast 

De laatste stap is het vastzetten van alle randen van je kunstgras, zodat ze na verloop van tijd niet gaan opkrullen door slijtage als gevolg van voetverkeer of weersomstandigheden, zoals regen en blootstelling aan de zon. Gebruik hiervoor zware nietjes of voeg tape toe rond elke rand van je pas geïnstalleerde kunstgrasmat voordat je ze bedekt met aarde voor een gelijkmatige afwerking. 

Kunstgras aanleggen is gemakkelijker dan veel mensen denken! Als je deze eenvoudige stappen volgt – je ruimte opmeten; bestaande begroeiing verwijderen; onkruidbarrièredoek leggen; stukken snijden voor installatie; stukken aan elkaar bevestigen; randen vastzetten met landschapsnietjes; invulmateriaal toevoegen, kun je elke buitenruimte binnen enkele uren gemakkelijk omtoveren tot een oase! Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met het creëren van een buitenoase met kunstgras! Denk jij na het lezen van deze blog dat kunstgras lijkt me wel wat? Of heb jij kunstgras nodig? Wacht niet langeren en ga vandaag nog kunstgras kopen!

Hoe paklijstenveloppen uw bedrijf kunnen stroomlijnen

Previous article

Dit moet je hebben voor jouw bedrijfspand!

Next article

You may also like

More in Handig