Blog

Hoe vind je een baan in de agrarische sector?

0
Hoe vind je een baan in de agrarische sector

Nederland behoort tot de absolute top als het gaat om de kwaliteit van onze agrarische sector. Wist je dat we zelfs de op een na grootste landbouwexporteur zijn ter wereld? Alleen de Verenigde Staten weten ons te verslaan. Maar laten we daarbij voorop stellen dat dit land vele malen groter is. Niet gek dus voor zo’n klein landje. Tegelijkertijd zien we ook dat het aantal opgeleide mensen binnen deze sector afneemt. Dat kan in de toekomst problemen geven. Voor werkzoekenden is dit echter een groot voordeel. De agrarische vacatures liggen voor het oprapen. Maar hoe vind je wat bij jou past?

Zelfstandig aan de slag

Veel landbouwbedrijven maken gebruik van zelfstandige specialisten. Mensen die ze te woord kunnen staan, kunnen adviseren, maar tegelijkertijd niet blijvend in dienst komen. Dit noemen we ook wel een interim. Er zijn verschillende sites waar opdrachten door landbouwbedrijven worden geplaatst. Bijvoorbeeld voor de advisering over verduurzaming van het bedrijf. Als deskundige zou je dus ook zelfstandig aan de slag kunnen gaan. Jouw expertise delen met andere bedrijven en tegelijkertijd voor jezelf blijven werken.

Schrijf je in bij een recruitmentbureau

De beste manier om snel een baan te vinden is door de vacatures door te spitten. Deze zijn veelal online te vinden. Deze vacatures zijn echter lang niet altijd even actueel. Regelmatig worden deze niet tijdig verwijderd, waardoor je solliciteert op vacatures die al lang vervuld zijn. Daarom is het een goed idee om je bij een zogenaamd recruitmentbureau in te schrijven. Deze weten de actuele stand van zaken binnen de agrarische sector en bieden werkgevers en werknemers de kans om snel aan elkaar gekoppeld te worden. Dit biedt dus voordelen voor beide partijen.

Het is dus zeker aan te bevelen om je bij een dergelijk bureau in te schrijven. Te kijken of je van hun diensten gebruik kunt maken. Zo kun je je kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk vergroten.

Trek de stoute schoenen aan

Weet je eigenlijk al jaren wat je graag zou willen doen? Maar is het er nooit van gekomen of heb je nog nooit een soortgelijke vacature voorbij zien komen? Dan wordt het tijd om de stoute schoenen aan te trekken en zelf contact op te nemen. Niet alle bedrijven delen hun vacatures online. Veel gebeurt ook online. Soms hebben ze bepaalde functies wel in hun hoofd zitten, maar proberen ze deze intern op te vullen. Je weet dus nooit of er niet een dergelijke vacature beschikbaar is. Wie niet waagt, wie niet wint.

Neem daarom gewoon zelf eens contact op met verschillende bedrijven bij jou in de buurt. Leg uit naar welke functie je op zoek bent en of ze zoiets al in gedachten hebben. Je kunt natuurlijk ook altijd geheel vrijblijvend jouw cv en motivatiebrief achterlaten. Dit kan uiteraard op helemaal niets uitdraaien, maar soms heb je mazzel en zit er meer in dan je denkt. Genoeg reden dus om het gewoon te proberen.

Visitekaartjes Drukken: Van QR-codes tot AI

Previous article

Tien tips om je winkel of showroom te verbeteren

Next article

You may also like

More in Blog