Geld

Hoeveel kan jij zakelijk lenen?

0

Wil je als bedrijf investeren in de uitbreiding van jouw bedrijf? Of moet er een nieuwe machine of een nieuw voertuig komen? Dan kost dit je vaak flink wat geld. Als je niet voldoende eigen vermogen hebt, biedt een zakelijke financiering mogelijk uitkomst. Je leent in dat geval geld om de aankoop alsnog mogelijk te maken. Hierdoor stagneert de groei van jouw bedrijf niet. Voordat je zakelijk geld leent, wil je eerst weten of je voldoende kunt krijgen. Probleem is alleen dat veel ondernemers niet weten hoeveel zij kunnen lenen. Daarom geven wij jou hier tekst en uitleg over de hoogte van een zakelijke lening.

Waar wordt naar gekeken
Als je een zakelijke financiering aanvraagt, wil de geldverstrekker het een en ander van jou weten. Zij verstrekken immers geen lening aan de eerste de beste persoon die erom vraagt. Naast persoonsgegevens moet je de geldverstrekker ook de nodige informatie over jouw bedrijf verstrekken. Ben je minder dan een jaar geleden begonnen en wil je een zakelijke lening aanvragen? Dan vraagt de geldverstrekker om jouw ondernemingsplan. Op basis hiervan beoordeelt de partij namelijk of zij jou geld lenen en hoeveel dit zal zijn.

Naast een ondernemersplan moet je ook een aantal andere zaken aanleveren. Dit geldt overigens niet alleen voor starters, maar ook voor bedrijven die al jaren actief zijn. Je moet de geldverstrekker bijvoorbeeld ook op de hoogte brengen van de financiële situatie van jouw onderneming. Dit doe je door jouw balans en winst- en verliesrekening van de laatste twee jaar aan te leveren. Stuur ook direct de gegevens van het lopende boekjaar mee en zorg voor een liquiditeitsprognose. Als je een BV of NV hebt, dien je ook de statuten aan te leveren. Nadat je alle benodigde gegevens hebt aangeleverd, worden deze kritisch bekeken door de geldverstrekker. Op basis hiervan hoor je binnen de kortste keren hoeveel je zakelijk kunt lenen.   

Is een zakelijke lening de beste financiering?
Een zakelijke lening is vooral geschikt voor een langlopende investering. Heb je geld nodig om bijvoorbeeld personeel of facturen van leveranciers te betalen? Dan is een zakelijke lening niet ideaal. Nee, in dat geval kies je voor zakelijk krediet. Met deze financieringsvorm vul je tijdelijke liquide middelen van jouw organisatie aan. Je ontvangt het geld in dat geval niet op jouw bedrijfsrekening, maar de geldverstrekker zet het voor je klaar. Je bepaalt vervolgens zelf hoeveel geld je opneemt en wanneer je dit doet. Net als bij een zakelijke lening geldt er ook bij zakelijk krediet een maximum.

Vraag een zakelijke financiering aan
Weet je hoeveel geld je nodig hebt? Dan wordt het de hoogste tijd om een zakelijke financiering aan te vragen. Dit kan tegenwoordig vaak online, zo ook bij ABN AMRO. Als je minder dan 125.000 euro nodig hebt, kun je zelfs jouw gehele aanvraag online afronden. Je weet in dat geval binnen een kwartier hoeveel geld je kunt lenen en welke rente en voorwaarden van toepassing zijn op de lening. Heb je meer dan 125.000 euro nodig? Dan moet je een afspraak maken voor een adviesgesprek om te kijken hoeveel jij zakelijk kunt lenen.

Waar kan je goud inwisselen?

Previous article

Raambekleding voor op werk: hier moet je opletten 

Next article

You may also like

More in Geld