Geld

Waar kan je goud inwisselen?

0

Het is jou ongetwijfeld bekend dat gouden sieraden en gouden munten je een leuk geldbedrag op kunnen leveren. Heb je er hier een aantal van in huis liggen? Dan kun je besluiten om er afstand van te doen. Menig Nederlander heeft alleen geen idee hoe hij dit aan moet pakken. Sommige mensen besluiten hun goud zelf te verkopen. Dat kan, maar dit levert je vaak geen reële prijs op. Uiteraard streef je hier wel naar. In dat geval kun je jouw goud inleveren bij een goudwisselkantoor. In deze tekst vertellen wij jou wat je hiervan kan en mag verwachten.

Is inwisselen interessant?
In (oude) sieraden en munten zit vaak goud verwerkt. Toch gebeurt het ook regelmatig dat er geen echt goud gebruikt is bij de productie. Zo kunnen sieraden ook enkel een gouden kleur hebben zonder dat ze van echt goud zijn. Daarom is het handig om de waarde van jouw goud te bepalen voordat je het inwisselt. Op deze manier voorkom je dat je een flater slaat. Maar hoe achterhaal je hoeveel jouw gouden munten en sieraden waard zijn? Door een goudexpert een taxatie uit te laten voeren.

Er zijn mensen die zelf proberen de waarde van hun goud te achterhalen. Dit raden wij jou af. Waarom? Omdat je over kennis van zaken moet beschikken om een nauwkeurige waardebepaling te doen. Neem jouw goud daarom liever een keer mee naar een taxateur. Deze neemt jouw goud direct onder de loep, waardoor je binnen de kortste keren weet hoeveel het waard is. Zo’n taxatie is in veel gevallen gratis. Bovendien voert een goudexpert deze vaak onder toeziend oog van jou uit.

Een geschikte partij vinden
Wil je gouden sieraden of munten inwisselen? Dan moet je hier eerst een geschikte partij voor vinden. Een korte zoektocht wijst uit dat je jouw goud tegenwoordig bij talloze partijen in kunt wisselen. Dit maakt het er niet makkelijker op. Sommige Nederlanders kiezen lukraak een wisselkantoor uit, maar dat is niet verstandig. Waarom niet? Omdat er kantoren zijn die jou vragen je goud per post op te sturen. Doe dit nooit. Als je dit wel doet, loop je namelijk het risico dat je nooit een geldbedrag voor jouw goud krijgt.

Als je nog een professionele goudhandelaar zoekt, kun je eens langsgaan bij Goudwisselkantoor. Dit bedrijf heeft verschillende vestigingen in Nederland en België, waardoor er ongetwijfeld ook eentje bij jou in de buurt zit. Neem je jouw goud mee naar Goudwisselkantoor? Dan voert een professional eerst een taxatie uit. Op basis hiervan biedt hij jou vervolgens een reële prijs voor jouw goud. Ga je in op zijn aanbod? Dan betaalt de professional jou direct contact uit. Het is ook mogelijk om het bedrag op jouw rekening te laten storten.

Zelf goud verkopen
Je hebt tegenwoordig verschillende mogelijkheden om zelf goud te verkopen. Zo kun je bijvoorbeeld een advertentie plaatsen op een website voor tweedehands spullen. Bied je jouw goud hier te koop aan? Dan word je waarschijnlijk overspoeld met berichten. Je kunt ook goud verkopen via sociale media. Ook dan ontvang je vaak talloze berichten. Hierdoor duurt het vaak niet lang voordat je jouw goud verkocht hebt. Besef je alleen wel dat je vaak genoegen moet nemen met een lagere prijs voor jouw goud. Veel mensen zijn namelijk niet bereid een reële prijs te betalen. Wil je wel een reële prijs krijgen? Wissel jouw goud dan in bij een goudwisselkantoor.

Gegarandeerd de laagste huurprijs voor je nieuwe kantoor betalen doe je zo!

Previous article

Hoeveel kan jij zakelijk lenen?

Next article

You may also like

More in Geld