Huis & Kantoor

Raambekleding voor op werk: hier moet je opletten 

0

Je denkt er misschien niet één, twee, drie over na. Maar raamkleding op kantoor is erg belangrijk. Niet alleen voor bijvoorbeeld de privacy van je medewerkers en zoekers, maar ook om de productiviteit te vergroten of om de werkopstandigheden te verbeteren. Waar je op moet letten en voor welke raambekleding je het beste kunt gaan, dat vertellen we je in deze blog!

Ben je direct nieuwsgierig en wil je weten wat er allemaal mogelijk is op het gebied van raambekleding voor bij jou op het werk? Dan kun je ook eens een kijkje nemen bij ilumio.nl, hier vind je alles op het gebied van raamdecoratie.

  1. Waarborg de privacy

Privacy is erg belangrijk. Het is erg belangrijk dat bezoekers, medewerkers, patiënten of collega’s zich op hun gemak voelen in de kantoorruimtes. Steeds vaker zie je kantoren met enkel glas, omdat dit veel natuurlijk licht binnenbrengt. Maar als er gevoelige informatie wordt besproken, dan is het van groot belangrijk dat je iets kunt doen aan de openheid van je kantoor. Plisségordijn is bijvoorbeeld hiervoor een mooie oplossing. Je kan ze tot halverwege het glaswerk laten zakken, waardoor je precies op ooghoogte ze kunt hangen. Maar je kan bijvoorbeeld ook je computer afschermen wanneer je met gevoelige informatie aan het werk gaat. Zo weet je veiligheid en privacy op een makkelijke manier te waarborgen.

  1. Verhoog de productiviteit

We komen weer even terug op de kantoortuinen van tegenwoordig. Waar vroeger werd gewerkt in donkere kantoren, is dat vandaag de dag vaak verleden tijd. Maar deze open ruimtes zorgen ook voor meer afleiding. Afleiding zorgt er niet alleen voor dat er minder wordt gedaan in dezelfde tijd. Het maakt werknemers ook sneller vermoeit. Om dit te voorkomen kun kiezen voor raambekleding, zoals jaloezieën. Deze kun je gemakkelijk passend maken voor bij jullie op kantoor. Jaloezieën dicht betekent concentratie, jaloezieën open betekent: kom maar binnen als je me nodig hebt! Zo werken de ongeschreven regels in de kantoortuin natuurlijk.

  1. Verbeter de werkomstandigheden

Zonlicht op de ramen is natuurlijk heerlijk, maar het zorgt er ook voor dat beeldschermen minder goed zichtbaar zijn. Denk aan laptops, tablets of grote presentatie-schermen. Raamfolie is hiervoor een goede oplossing. Het zorgt er niet alleen voor dat meubels en apparaten beter zijn beschermd tegen UV-straling. Het zorgt er ook voor dat licht wel naar binnen kan, maar de UV-stralingen niet. Waarom wil je die niet binnen hebben? Allereerst zorgt het er dus voor dat mensen niet goed kunnen werken. Ze gaan turen naar beeldschermen en daar kunnen lichamelijke klachten van ontstaan, zoals bijziendheid maar ook rug- en nekklachten. Maar UV-stralingen tasten ook de stof van meubels aan of het plastic en aluminium van apparaten of eventuele planten en decoratie. Maar ook de muurbekleding. Denk maar eens aan fotolijstje die je na heel lang van de muur haalt, de afdruk die achterblijft is onder andere door de zon ontstaan.

Laat je adviseren

Sterker nog, je bent het richting je werknemers verplicht om privacy te waarborgen. Zo is dat opgenomen in één van de wetten omtrent privacy op de werkvloer. Maar het kan lastig zijn om de juiste keuzes te maken op het gebied van raambekleding. Zeker wanneer het kantoorpand groot is en de smaken ver uit elkaar liggen. Vaak kun je vrijblijvend kennismaken bij verschillende online partijen die je helpen op het gebied van raambekleding.

 

Hoeveel kan jij zakelijk lenen?

Previous article

Een webshop beginnen: hoe doe je dat?

Next article

You may also like