Huis & Kantoor

De ultieme verftips voor deze zomer 2020

0

Zomer 2020 is misschien iets anders dan we gewend zijn door alle corono-maatregelen. Hierdoor gaat je zomervakantie anders dan normaal. Maar dat brengt gelukkig ook mogelijkheden met zich mee. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om in Nederland op vakantie te gaan, maar je kunt ook lekker je woning onder handen nemen. Daarom delen we graag een aantal verftips met je! Zodat jij je niet hoeft te vervelen deze zomer. Let’s go!

Je woning een nieuw kleurtje geven, of het nu aan de binnen- of de buitenkant is, is altijd een spannend moment. Want wat als de kleur niet mooi uitvalt of wat als je het verpest? Verven is een kunst op zich, maar het is geen hoge wiskunde. Dus met de juiste aanpak kan iedereen deze klus tot een goed einde brengen.

Stel jezelf de volgende verfvragen

Voordat je jouw kwast in de sikkens verf doopt, laten we een paar belangrijke punten doorlopen. Want: welke kleuren spreken je nu aan? Wil je meer rust in een woonkamer creeeren? Houd het dan bij natuurlijke en lichte kleuren. Maar wil je een ruimte juist levendiger maken? Dan kun je kiezen voor wat meer uitdagende kleuren, zoals kobaltblauw en okergeel. Dit zijn erg populaire kleuren op dit moment. Een ander belangrijk punt dat je moet checken voordat je aan de slag gaat, is hoeveel daglicht er in een kamer valt? Want ligt de kamer op het noorden dan zal de hoeveelheid licht anders zijn dan als je woning op het zuiden ligt. Als je deze punten hebt bekeken, weet je ook wat voor een verf je nodig hebt. Als er bijvoorbeeld veel daglicht in een kamer valt, raden we je aan om goed dekkende verf te kiezen. Sikkens grondverf zorgt bijvoorbeeld voor een goede ondergrond waardoor de verf er straks goed strak en dik op zit. Je wilt tenslotte niet dat er lichte vegen te zien zijn straks. Of nog erger: de vorige kleur van je muur.

Aan de slag!

Oké, je hebt een leuk idee. En je hebt geïnvesteerd in goede verf en kwalitatieve kwasten. Dit is belangrijk, want goedkope kwasten laten vaak haren los en die wil je niet straks op je muur hebben. Doop de kwast nu maar in de verf!

  1. Zorg ervoor dat de randen goed zijn afgeplakt. Je wilt tenslotte niet dat er straks okergeel op je plafond zit. Investeer ook in goed schilderstape. Goedkoper tape blijft niet plakken en niet is zo frustrerend dan schilderstape dat niet plakt. Let ook goed op verwarmingsbuizen en andere uitsparringen die je niet mee wilt verven.
  2. Je start op de wand waar het meeste licht op valt. Je wilt namelijk niet verven met tegenlicht, hierdoor heb je minder zicht op je resultaat. Heb je meer licht nodig? Gebruik dan een bouwlamp.
  3. Doe een plastic zakje over je verfbakje heen, zodat het bakje goed schoon blijft.
  4. Maak de kwasten goed schoon na het verven of stop ze in een glas met water. Je kan ze ook in aluminiumfolie stoppen. Zo harden ze niet uit en kun je ze op een ander moment nog gebruiken.

Is van zakelijke rekening veranderen de moeite waard?

Previous article

Dit is hoe succesvolle managers hun tijd indelen

Next article

You may also like