GeldHandig

Jouw goud inleveren een slimme zet?

0

Oude sieraden die al jarenlang in een vergeten hoekje liggen, kapotte kettingen of verkleurde armbanden, een erfenis van een oma, of misschien wel een ring die je ooit hebt gevonden op straat? Bijna iedereen heeft ergens wel een schat aan (oud) goud in handen zonder daar ooit echt bij stil te staan. Maar wist je dat je deze verborgen schatten ontzettend waardevol kunnen zijn? Goud inwisselen kan een slimme zet zijn; voor sommige parels kan je zo heel veel geld scoren (tip: kijk eens bij Feddema!)! Lees snel met ons mee als je meer te weten wil komen over het inleveren van jouw goud!

Financiële meevaller

Een van de meest voor de hand liggende reden om oud goud in te wisselen is natuurlijk de financiële aantrekkelijkheid die het biedt; door jouw oude goud in te leveren kan je zomaar met een klap geld naar huis gaan. Stel, jij vindt de ring die je van je oma hebt geërfd niet zo heel mooi, maar kan er wel een hoop geld voor krijgen, dan kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om de ring in te wisselen voor geld, en dat geld te gebruiken voor een sieraad, schilderij of iets anders wat je mooi vindt die je doet denken aan je oma!

Milieubewuste actie

Een andere reden om te kiezen voor het inleveren van jouw goud, is omdat het een vrij milieubewuste keuze is. Door jouw oud goud in te leveren en daarmee dus te recyclen, draag je bij aan een duurzamere samenleving op verschillende manieren; ten eerste is de impact op het milieu niet geheel positief wanneer er goud wordt gewonnen, ten tweede scheelt het natuurlijk ook exportkosten, verwerkingskosten, en ga zo maar door!

Hoe werkt goud inwisselen?

Twee gegronde redenen om te kiezen voor het inwisselen van jouw goud, maar weet je eigenlijk wel hoe zo’n proces er uitziet? Lees snel met ons mee!

1. Beoordeling

De eerste stap is het laten beoordelen van jouw oude goud. Neem contact op met een juwelier of goudwinkel en vraag om een taxatie. Daar wordt vaak gekeken naar het aantal karaats, het gewicht en naar de huidige marktprijs.

2. Kiezen

Nadat je je goud hebt laten beoordelen door verschillende kopers, kan jij de keuze maken voor de voor jouw meest geschikte koper!

3. Inleveren en betalen

Als je je keuze hebt gemaakt, kan je je oud goud inleveren bij de gekozen koper. Het goud wordt gewogen en gecontroleerd, en vervolgens ontvang je je betaling. Dit kan contant of via de bank; wat jij liever hebt (en wat de koper het liefst heeft natuurlijk).

Essentiële Supplementen voor Mannen: Ondersteuning voor Gezondheid en Vitaliteit

Previous article

Risicobeheer bij backoffice uitbesteden

Next article

You may also like

More in Geld