BlogHandigHuis & Kantoor

Luxe zonwering: 5x tips waar je aan moet denken

0

Waar moet je aan denken wanneer je voor luxe zonwering gaat kijken? Zonwering is geen goedkope uitgave en om ervoor te zorgen dat je straks wel het perfecte product aan de muur hebt hangen, is het handig om je met een paar punten voor te bereiden. Wanneer je deze vijf tips in je achterhoofd houdt, geniet je straks tijdens de warme maanden optimaal van je zonwering!

Tip 01: Zonwering voor het terras

Wil jij dat er op jouw terras schaduw gecreëerd wordt door middel van zonwering? Dan is een zonnescherm of een pergola perfect geschikt voor jouw situatie. Waar een zonnescherm aan de muur hangt en open- en sluit door middel van het knikarmsysteem, wordt een pergola aan de muur gemonteerd en steunt het product op pilaren. Een pergola is dus een stuk meer permanent dan zonneschermen.

Een pergola is niet alleen te gebruiken wanneer de zon schijnt, maar een pergola werkt ook als extreem stabiele weersbescherming bij harde wind of als regenbescherming bij een voorjaarsbuitje. Bij een zonneschermen wordt het aangeraden om deze alleen tijdens droge dagen te gebruiken. De doeken zijn beschermd met een waterdichte coating, maar wanneer een zonnescherm veel regen of wind vangt, gaat de kwaliteit van het scherm hard achteruit.

Tip 02: Zonwering voor het raam

Is het voor jou belangrijk dat zonwering juist de temperatuur in de kamers bevorderd? Dan zijn screens zeer aan te raden. Screens worden aan de buitenkant geplaats waardoor het zonlicht direct wordt geblokkeerd. Een screendoek kan tot maar liefst 90% van het zonlicht tegenhouden! Wanneer je voor het type ritzscreen kiest, dan hoef je je geen zorgen te maken wanneer het gaat hard waaien. Een ritzscreen is namelijk beschermd tegen harde windstoten. Een screen beschermd daarnaast ook je privacy. Met screens is het namelijk nog steeds mogelijk om naar buiten te kijken, maar niet om naar binnen te gluren. Zo blijft de kamer lekker koel, kan jij genieten van het uitzicht, maar kan er niemand naar binnen turen. Win win!

Tip 03: Laat je adviseren

Buitenzonwering schaf je niet zomaar aan. Er zijn ontzettend veel soorten zonwering met verschillende functies en opties. Laat je daarom adviseren door een zonweringspecialist. Zij kunnen meedenken over de mogelijkheden in jouw situatie. Zij kunnen jou een advies bieden dat daadwerkelijk mogelijk is en waardoor jij de perfecte zonwering aanschaft voor jouw situatie.

Tip 04: Ga niet zelf met de montage aan de slag

Handel jij de meeste klussen is huis zelf af? Dan is de kans groot dat je jouw zonwering zelf wilt gaan monteren. Onze tip is om dit niet te doen, omdat de montage van zonwering ook risico’s met zich meebrengt. Bespaar jezelf bloed, zweet en tranen en laat de montage aan experts over. Zo wordt de gevel niet onnodig beschadigd en geniet je gegarandeerd tot wel 10 jaar van je zonnescherm.

Tip 05: Onderhoud van de zonwering

Zorg goed voor je aangeschafte zonwering. Houdt zonneschermen bijvoorbeeld niet uitgerold wanneer het regent en wanneer dit onverhoopt toch gebeurt, laat het doek dan goed opdrogen zodra het droog is. Verdiend het doek een schoonmaakbeurt? Vermijd dan agressieve middelen. Vaak is water en een borstel al genoeg om het doek vlekvrij te krijgen. Lukt het niet om de zonwering zelf schoon te krijgen? Schakel dan een professioneel bedrijf in dat gespecialiseerd is in het schoonmaken en onderhouden van zonwering.

Waarom een inboedelverzekering handig is als je kinderen hebt

Previous article

Detailhandel betekenis: wat valt er eigenlijk allemaal onder detailhandel?

Next article

You may also like

More in Blog