GeldHandigHuis & KantoorNieuws

Waarom een inboedelverzekering handig is als je kinderen hebt

0

Onder inboedel verstaat men alles wat niet vast is aan je huis en die je kunt verhuizen. Denk maar aan je stoelen, een eettafel, je televisie, maar ook vazen, glazen en borden. Heb je kinderen in huis dan is het handig om een inboedelverzekering af te sluiten. Kinderen houden er namelijk van om ook in huis te spelen of te rennen en letten daarbij minder goed op. Het kan zomaar gebeuren dat een van je kinderen een dure vaas laat vallen of een glas van de tafel omstoot.

Inboedelverzekering als je kinderen hebt

Een inboedelverzekering dekt schade aan je inboedel door bijvoorbeeld brand of inbraak. Met de komst van kinderen groeit meestal je inboedel en de waarde daarvan. Denk aan spullen in de kinderkamer of een babywagen. De waarde van je inboedel stijgt ook als je kinderen in huis hebt. Als de waarde van je inboedel is gestegen geef dit dan door aan je verzekeraar. Dit kan zorgen voor een kleine premieverhoging, maar in het geval van schade zal je hier blij mee zijn.

De zorgverzekeraar vergoedt anders niet de volledige schade. Zorg er ook voor dat de verzekerde waarde gelijk is aan de nieuwwaarde van de verzekerde inboedel. Een ongelukje zit vaak in een klein hoekje. Stoot jij of één van je kinderen een dure vaas om? Of je kinderen spelen in huis en laten een glas water vallen op je laptop. Ook schade die je in je eigen woning per ongeluk zelf veroorzaakt, is verzekerd. Ouders die beschikken over een dure hobby worden ook aangeraden om een inboedelverzekering af te sluiten.

Inboedelverzekering afsluiten

Alles wat je kunt meenemen of verhuis baar is in je huishouding vormen samen jouw inboedel. Kostbaarheden zijn vaak tot een bepaald bedrag meeverzekerd. Denk aan sieraden, een antieke vaas of dure apparaten. Een inboedelverzekering is niet verplicht, maar natuurlijk geeft het jou een rustgevend gevoel als je je eigendommen hebt verzekerd.

Het voordeel van het afsluiten van zo een verzekering is dat je zelf kunt bepalen tot welk bedrag je de goederen in je huis wilt verzekeren. Je inboedel is verzekerd tegen de nieuwwaarde. Maar als de schade gerepareerd kan worden, krijg je de kosten van reparatie vergoed. Kan iets niet meer gerepareerd worden dan krijg je de nieuwwaarde wel uitgekeerd. Het is dus wel handig om je eigendommen te verzekeren.

Stalen deur trend: Industriële look voor op kantoor

Previous article

Luxe zonwering: 5x tips waar je aan moet denken

Next article

You may also like

More in Geld