Blog

Tips om je badkamer te kiezen

0
  1. Neem een kijkje bij anderen

Via het internet zijn er natuurlijk al heel veel zoek mogelijkheden. Door badkamerinspiratie in te typen in google krijg je al talloze afbeeldingen waaruit je inspiratie kunt op doen. Dit is dan ook een leuk startpunt om inspiratie op te doen. Op Pinterest staan de mooiste afbeeldingen en de beste inspiratie voor de mooiste badkamers. Zo krijg je echt een inkijkje in iemands huis en kun je ook zien waarom iemand bepaalde keuze heeft gemaakt. Ook staan er vaak veel DIY (do it yourself) tips met de leukste ideeën. Je kunt in plaats van op internet uiteraard ook een kijkje nemen in de badkamers van familie en vrienden om op deze manier inspiratie op te doen.

  1. Bladeren door folders en boeken

Naast alleen heel internet af te struinen kun ook in folders en boeken kijken om inspiratie op te doen. Hierin staan vaak slimme adviezen. Naast alleen adviezen kun je hier ook de nieuwe trends zien, en zie je dus wat momenteel erg hip is.

  1. Verzamel wat je mooi vind en maak een moodboard

Nadat je het internet hebt afgezocht en alle bladen en folders hebt bekeken kun je van alle ideeën een moodboard maken. Hierin plak je alles wat je mooi vind. Dat kan echt van alles zijn en hoeft in principe ook geen geheel te vormen. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een kiezelsteen, met een houten badkamermeubel en gouden kranen. Of een glanzende tegel met een industriële spiegel. Alles wat jij maar mooi vindt mag op het moodboard.

  1. Bepaal je stijl

Aan de hand van het moodboard kun je vaak wel bepalen wat nou eigenlijk je stijl is. Er zijn er veel verschillende stijlen denk bijvoorbeeld eens aan, landelijk, klassiek, industrieel, Scandinavisch, modern, hotel chique, basic enzovoort. Je kunt er ook voor kiezen om meerdere stijlen te combineren, maar om een geheel in je badkamer te krijgen is het het mooist om te kiezen voor een stijl.

  1. Bezoek een showroom

Aan de hand van de gekozen stijl kun je ook een showroom bezoeken. Inmiddels weet je namelijk wat je mooi vind en waarna je opzoek bent. Door een showroom te bezoeken kun je bekijken en voelen wat de sfeer met je doet. In een showroom van een badkamerspecialist zie je de mooiste sanitair opgesteld in verschillende combinaties. Hierdoor krijg je een beter gevoel van de verschillende mogelijkheden. In een showroom kun je lades open trekken en kijken hoe bijvoorbeeld de soft close lades werken. Ook kun je voelen aan de verschillende materialen, bijvoorbeeld massief eiken, of glanzend keramiek. Alle vragen die je hebt kun je hier ook stellen en hier wordt je geholpen.

Het uiteindelijke doel is uiteraard het vinden van een badkamer die het beste aansluit bij alle wensen en eisen. Ik hoop dat deze tips je op weg helpen naar het vinden van de perfecte badkamer!!!

Houten jaloezieën met natuurlijke uitstraling

Previous article

Pensioenopbouw-tips voor de zzp’er

Next article

You may also like

More in Blog