Producten

Van een heleboel opties naar het juiste product

0

Om een ingewikkeld product dat uit veel verschillende onderdelen bestaat succesvol te kunnen verkopen en produceren, zijn veel stappen nodig. Zeker als het gaat om een custom made product, dat in zijn geheel naar de wensen, mogelijkheden en eisen van de klant moet worden samengesteld. Al deze stappen zorgen ervoor dat een foutje altijd op de loer ligt. Onderdelen die niet met elkaar matchen worden toch gecombineerd, of een enkel onderdeel komt niet op de juiste manier op de lijst terecht waarvandaan het product wordt geproduceerd. Valt dit te voorkomen? Vaak wel. Met de juiste software zijn fouten vrijwel uitgesloten, en kan de klant ook nog eens een stuk beter in het hele proces betrokken worden.

De klant er vanaf de eerste stap bij betrekken

Wanneer een complex product moet worden samengesteld, is het prettig om de klant hierbij vanaf de eerste stap bij te kunnen betrekken. Voor hem of haar is het product zeker in de beginfase nog erg abstract. Er zijn volop opties waaruit kan worden gekozen, maar inzicht in wat de gevolgen van deze keuzes zijn, is er nauwelijks. Om die reden is werken met een goede product configurator altijd een prima keuze. Deze kan voor de klant vanaf stap 1 laten zien wat er nu eigenlijk samengesteld wordt. De gekozen onderdelen zijn niet langer slechts woorden, nee, zij komen tot leven en leiden allemaal met elkaar gecombineerd tot een product dat op het scherm zichtbaar wordt. Dit kan het aankoopproces een stuk gemakkelijker en effectiever maken, en ervoor zorgen dat een product vanaf het eerste moment bijna tastbaar is, zelfs als het feitelijk nog niet meer dan een lijst met onderdelen is.

Zorgen dat alles bij elkaar past

Waar het voor de klant prettig is om via een configurator steeds te kunnen zien wat het eindresultaat wordt, is het ook aan de kant van de verkopende partij prettig om op deze manier te werken. Het CPQ principe kan op deze manier zo efficiënt mogelijk worden uitgevoerd. Het product kan worden samengesteld naar de wensen van de klant, gedurende het hele proces is de kostprijs goed inzichtelijk, en tenslotte kan er een goed prijsvoorstel naar de klant worden gedaan. Bovendien is er direct een lijst met onderdelen beschikbaar waarmee het productieproces kan worden opgestart, en vervalt het risico dat hier onderdelen op staan die niet met elkaar matchen; ook dat kan de software tenslotte voorkomen. Op deze manier werken scheelt dus een hoop tijd aan beide kanten, en maakt het verkoopproces gemakkelijker, visueler en nauwkeuriger.

Zoekmachine optimalisatie voor een groter bereik

Previous article

Welke verfkleuren zijn het populairst in 2021?

Next article

You may also like

More in Producten