NieuwsProducten

Voordelen van elektrisch rijden

0

Europa, en daarmee ook Nederland, maakt massaal de switch naar elektrisch rijden. Maar van de auto’s die rijden op benzine kunnen we toch ook nog niet helemaal afscheid nemen. De overheid stimuleert de overstap naar elektrische auto’s door gunstige financiële regelingen; het doel is tenslotte dat er in 2035, en in Nederland zelfs 2030, geen nieuwe auto’s die op benzine rijden meer verkocht mogen worden. Dit zijn de voordelen van elektrisch rijden.

Klimaatneutraal

De belangrijkste reden om over te stappen naar een elektrische auto is dat er geen schadelijke uitstoot meer vrijkomt tijdens het rijden. Benzineauto’s stoten CO? uit, een schadelijk gas dat medeverantwoordelijk is voor de opwarming van de aarde. Tijdens het klimaatakkoord in Parijs was een van de afspraken de uitstoot te verminderen en toe te werken naar een klimaatneutraal Europa.

Eigen comfort

Naast de voordelen voor het milieu, biedt het rijden in een elektrische auto ook comfort voor de gebruiker zelf. Zo is een elektrische auto een stuk stiller dan een benzineauto, en hoef je niet te schakelen. Daarnaast heeft een elektrische auto een stuk minder losse onderdelen die kunnen slijten, en zul je minder geld kwijt zijn aan onderhoudskosten voor de auto.

Leasen als alternatief

Ondanks dat de ontwikkelingen rondom elektrische auto’s razendsnel gaan, is het nog steeds relatief nieuw en daardoor een stuk duurder in aanschafprijs dan een auto op benzine of diesel. Dit is voor veel mensen een reden (nog) niet over te stappen. Een andere mogelijkheid is het leasen van een elektrische auto. Aan het leasen van een nieuwe elektrische auto hangt ook zeker een prijskaartje, maar kijk je naar het leasen van een occasion, ben je al een stuk voordeliger uit. Dit kan bijvoorbeeld bij Private lease used.

Elektrische occasion

Ga je een occasion leasen, betekent dit dat je een al gebruiksklare auto gaat rijden voor de periode die in je leasecontract vastgelegd staat. Het werkt hetzelfde als het leasen van een nieuwe auto, maar als vanzelfsprekend betaal je een lager bedrag per maand. Dat je moet kiezen uit de auto’s die er al zijn is nauwelijks een beperking, er is een ontzettend ruime keuze in merken en modellen, zoals bijvoorbeeld een Peugeot occasion lease. Net als bij andere leasecontracten zijn de onderhoudskosten, verzekeringen en motorrijtuigenbelasting inbegrepen in het maandbedrag. Zo kom je nooit voor financiële verrassingen te staan. En daarnaast bouw je ook met een occasion leasecontract gewoon schadevrije jaren op.

Money Mastery Review: crypto cursus besproken

Previous article

Verbeter je bouwprojecten door middel van bouw software

Next article

You may also like

More in Nieuws