HandigNieuws

Voordelig leasen zonder jaarcijfers te delen: het kan!

0

Leasemaatschappijen kunnen bij het aangaan van een leaseovereenkomst vragen om de jaarcijfers van jouw bedrijf. Op deze manier kunnen ze inschatten of jouw bedrijf liquide genoeg is om een auto te leasen. Financial lease is precies om deze reden niet voor ieder bedrijf aantrekkelijk. Als jouw bedrijf in de ogen van de leasemaatschappij niet liquide genoeg is, kunnen de kosten hoog oplopen of word je misschien zelfs geweigerd. Gelukkig zijn daar inmiddels oplossingen voor.

Voordelen van lease zonder jaarcijfers

Financial lease zonder jaarcijfers is in sommige gevallen een stuk voordeliger. Het biedt bijvoorbeeld flexibiliteit in financieringsopties. Ook maakt deze constructie het toegankelijker voor startende ondernemers om een auto te leasen. Daarnaast zorgt het overslaan van jaarcijfers voor een vereenvoudiging van het goedkeuringsproces. Dit maakt het voor beide partijen makkelijker en sneller om een samenwerking aan te gaan.

Situaties waarin lease zonder jaarcijfers nuttig kan zijn

Startende ondernemingen hebben in de eerste periode vaak nog niet erg veelbelovende jaarcijfers. Er worden veel investeringen gedaan en mogelijk nog niet de winst behaald die als doel gesteld is. Een startend bedrijf moet nog groeien in liquide middelen en veel winst zal terug in het bedrijf worden gestoken. Ook voor ZZP’ers en freelancers is het aangaan van een lease overeenkomst voordeliger zonder jaarcijfers. De cijfers voor ZZP’ers en freelancers zien er namelijk heel anders uit dan voor bedrijven met meerdere medewerkers. En ook de liquide middelen zullen een andere omvang hebben. De derde partij voor wie dit zinvol is, zijn de ondernemingen met beperkte financiële geschiedenis. Startende ondernemingen, bedrijven met een doorstart of wellicht bij een overname zijn er minder jaarcijfers beschikbaar.

Factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij lease zonder jaarcijfers

Bij het leasen zonder jaarcijfers is het belangrijk om rekening te houden met een aantal factoren. Dit is onder andere het rentetarief en de kosten. Deze kunnen wellicht hoger liggen omdat een leasemaatschappij op die manier probeert risico in te dekken. Maar houd in de gaten dat je niet opgelicht wordt. Ook de leasetermijn en flexibiliteit zijn belangrijk om rekening mee te houden. Als laatste zijn ook de onderpandvereisten en verzekeringen belangrijk om in de overweging mee te nemen.

Voordelig leasen met de leasecalculator

Om de beste deal te krijgen voor jouw zakelijke lease, is het verstandig om een leasecalculator te gebruiken. Hier vul je persoonlijke en financiële gegevens in. Aan de hand daarvan wordt berekend wat een leaseauto voor jou zou kosten. Op die manier kan je een vergelijking maken tussen verschillende leasemogelijkheden en voor jou de beste vorm kiezen. Ook kun je dan zien of het voordelig is om te leasen zonder jaarcijfers of toch met.

Aanhangernet: De Ultieme Gids voor Veilig Vervoeren van Lading

Previous article

SEO vs SEA: Het optimaliseren van zoekresultaten versus adverteren voor succes

Next article

You may also like

More in Handig