Producten

Waar je rekening mee moet houden bij het aanschaffen van contactlenzen

0

Wil je van een bril overstappen naar contactlenzen? Of ga je het dragen van je bril combineren met lenzen? Dan is er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Lees in dit artikel precies waar je op moet letten als je voor het eerst lenzen gaat aanschaffen.

Een oogmeting voor lenzen

Allereerst is het belangrijk dat je langs een contactlenzenspecialist gaat voor een oogmeting. Op deze manier kan de gezondheid van je ogen in kaart gebracht worden. Op basis van de oogmeting kan de specialist samen met jou bepalen welke lenzen geschikt zijn. Als je een bril draagt, dan is het toch verstandig is om je ogen opnieuw te laten opmeten. De sterkte van je lenzen kan namelijk anders zijn dan de sterkte van je bril.

Keuze uit verschillende lenzen

Er zijn veel soorten en varianten contactlenzen waaruit je kunt kiezen. Zo heb je harde lenzen en zachte lenzen. Bij zachte lenzen kun je ook nog kiezen uit: dag-, week- en maandlenzen. Maandlenzen zijn geschikt voor mensen die van plan zijn om (bijna) iedere dag lenzen te dragen. Daglenzen zijn aan te raden als je je lenzen gaat combineren met een bril of als je ze alleen op bepaalde momenten nodig hebt, bijvoorbeeld tijdens het sporten. Naast maand- en daglenzen kun je kiezen voor nachtlenzen. Deze lenzen corrigeren je ogen terwijl je slaapt, zodat je overdag geen lenzen of bril nodig hebt. Welke contactlenzen geschikt zijn, hangt af van de gezondheid van je ogen en jouw wensen.

Lenzenvloeistof voor het reinigen van je lenzen

Het is belangrijk om je lenzen met de juiste lenzenvloeistof te reinigen. Welke lenzenvloeistof je nodig hebt, hangt af van de contactlenzen die je hebt gekozen. Maand- en weeklenzen moet je bijvoorbeeld dagelijks reinigen met lenzenvloeistof. Je hebt keuze uit veel soorten lenzenvloeistof met verschillende eigenschappen. Een contactlenzenspecialist kan je het beste informeren over welke lenzenvloeistof bij jouw lenzen past.

Of je nu gaat voor lenzen of een bril, het belangrijkste is dat je kiest voor hetgeen voor jouw ogen werkt. Daarnaast is het verstandig om altijd langs een contactlenzenspecialist te gaan voor deskundig advies. Als je eenmaal de juiste contactlenzen hebt gevonden, is het eenvoudig om lenzen aan te schaffen. Je kunt contactlenzen zelfs online bestellen.

Sales process efficiënter laten verlopen? 3 super AFAS koppelingen!

Previous article

Het strijdjaar van Robinhood

Next article

You may also like

More in Producten