Huis & Kantoor

Waar let je op bij de aanschaf van een traplift?

0

Er komt behoorlijk wat kijken bij de aanschaf van een traplift. Het is immers een grote en belangrijke aanpassing van de woning, die bijvoorbeeld wenselijk is om langer thuis te kunnen blijven wonen. Waar let je allemaal op? Dit zijn onze tips.

Kopen of huren

Allereerst is het slim om vast te stellen of je de traplift wilt kopen of huren. Dit ligt maar net aan de persoonlijke situatie. Bij een traplift kopen betaal je eenmalig een hoger bedrag, waarna je vervolgens voor een lange periode met plezier gebruikmaakt van de lift. Met name als de traplift op lange termijn gebruikt wordt, is dit een voordelige optie. Maar huren traplift is ook een mogelijkheid, waarbij je maandelijks een kleiner bedrag betaalt. Dit kan de installatie van de traplift toegankelijker maken. Ook is het zo een optie om het gebruik van een traplift te testen, om te achterhalen of dit bevalt.

Installatie

Kies voor een professionele installatie van de traplift. Het is immers belangrijk dat de traplift veilig is om te gebruiken. De juiste installatie is daarbij van groot belang. Bij een traplift bestellen komt er een expert langs, om te bekijken welke traplift bij jouw woning en trap past. Zo wordt bijvoorbeeld vastgesteld welke rails er nodig zijn, en welke stoel het best past bij de breedte van de trap. Vervolgens is het zaak dat de traplift zorgvuldig wordt geïnstalleerd, ook weer door een professional. Het is niet aan te raden om hier zelf mee aan de slag te gaan. Haal dus niet zomaar een traplift in huis zonder zorgvuldig installatieproces, maar pak het liever meteen goed aan.

Nieuw of tweedehands

Wil je een nieuwe of een tweedehands traplift in huis? Er is een groot aanbod van tweedehands designs, die nog prima een tijdje mee kunnen. Dit is natuurlijk een voordeligere keuze. Kies idealiter wel voor nieuwe rails bij een tweedehands traplift, zodat de rails goed aansluiten op de trap. De ene trap is immers de andere trap niet: hier zitten duidelijke verschillen tussen. Een nieuwe traplift is niet eerder gebruikt, wat een reden kan zijn om liever voor zo’n traplift te kiezen. Ga vooral na wat je persoonlijke voorkeur is.

Innovatie

De designs van trapliften worden natuurlijk steeds weer een beetje aangepast. Innovatie speelt een rol: met een nieuwe traplift kies je voor een modern ontwerp. Zo is het vandaag de dag mogelijk om de trapliftrail heel dun te maken, zodat er veel ruimte overblijft op de trap. Op die manier worden er steeds kleine verbeteringen gedaan aan trapliften, om het gebruik ervan nog prettiger te maken.

Levertijd

Hoe snel heb je de traplift nodig? Als er haast bij is, dan is het verstandig om op de levertijd te letten. Je wilt dan immers liever niet langer dan een paar weken wachten op de installatie, zodat je weer veilig en snel op de bovenverdieping van je woning kunt komen.

Vergoeding aanvragen

Het kan zo zijn dat je recht hebt op een vergoeding bij de aanvraag van een traplift. Dit is een prettige manier om kosten te besparen. Zo zijn er verschillende programma’s vanuit de overheid die langer thuis blijven wonen toegankelijk maken, waar de aanschaf van een traplift een onderdeel van vormt. Het is in ieder geval de moeite waard om dit even uit te zoeken, via bijvoorbeeld je gemeente.

Gebruikte verdiepingsvloeren transformeren

Previous article

Hoe zorg je voor een overzichtelijke administratie?

Next article

You may also like