Huis & Kantoor

Waar moet ik aan denken bij het inrichten van een kantoor?

0

Betrek jij met je bedrijf binnenkort een nieuwe kantoorruimte? Dan kun je misschien niet wachten tot het zover is. Voordat je daadwerkelijk overgaat, moet je eerst zorgen dat de inrichting voor elkaar is. Als dit niet het geval is, kan je personeel er misschien niet naar behoren werken. Om te voorkomen dat je iets over het hoofd ziet, vertellen wij je hier waar je aan moet denken bij het inrichten van een kantoor.
 

Maak een plattegrond

Als je de sleutel van je nieuwe kantoorpand hebt, wil je misschien direct beginnen met inrichten. Hoe eerder dit achter de rug is, des te sneller jouw bedrijf intrek in het nieuwe kantoor kan nemen. Toch is het niet verstandig om te hard van stapel te lopen. Doe je dit wel? Dan ontdek je misschien al snel dat de kantoor inrichting toch niet zo praktisch is als je op voorhand dacht. Dit voorkom je door van tevoren een plattegrond te maken. Geef hierop aan waar bureaus, kasten en andere meubels komen. Je ontdekt zo snel genoeg of de indeling die je voor ogen hebt praktisch is. Maak eventueel meerdere plattegronden met een wisselende inrichting. Mogelijk levert dit je nieuwe inzichten op.
 

Zorg voor voldoende lichtinval

Bij het inrichten van een kantoor wordt vaak geen rekening gehouden met lichtinval. Zonde, want dit is juist één van de belangrijkste onderdelen. Als er onvoldoende licht naar binnen komt, zijn je werknemers een stuk minder productief. In een donkere ruimte voelt iemand zich al snel slaperig en dat komt het concentratievermogen niet ten goede. Reden genoeg om bureaus zoveel mogelijk bij het raam neer te zetten. Je werknemers verzetten dan meer werk op een dag en daar plukt jouw bedrijf de vruchten van.
 

Koop het juiste meubilair

Wie een kantoor in gaat richten, moet uiteraard ook rekening houden met het meubilair. Zijn de bureaus en bureaustoelen die je nu gebruikt nog niet bijzonder oud? Dan neem je deze misschien mee naar het nieuwe kantoor. Als ze hun beste tijd gehad hebben, is het verstandig om ze direct te vervangen. Zit-sta bureaus van Vepa zijn in dat geval het overwegen waard. Je werknemers kunnen zittend werken dan afwisselen met staand werken. Zorg daarnaast voor ergonomische bureaustoelen, zodat mensen de juiste houding aannemen als ze zittend werken. Vergeet bovendien niet na te denken over opbergruimte, want je wilt voorkomen dat de bureaus van je werknemers een puinhoop worden.

Kies voor een open sfeer

Vroeger bestonden kantoorruimtes vaak uit talloze hokjes. Ook nu zie je nog ‘hokkerige’ kantoren, maar dit worden er wel steeds minder. Bedrijven kiezen namelijk vaker voor een open sfeer. Het grote voordeel hiervan is dat je medewerkers elkaar direct kunnen zien en aan kunnen spreken. Dit levert doorgaans een positieve bijdrage aan de sfeer op de werkvloer. Daarbij komt dat mensen zich in een open kantoor minder opgesloten voelen. Dit stimuleert niet alleen de creativiteit, maar zorgt er ook voor dat je personeel productiever is. Reden genoeg om voor een open sfeer te kiezen.

Hoe zorg je voor een overzichtelijke administratie?

Previous article

Tips voor luxe kerstcadeaus

Next article

You may also like