BlogHuis & Kantoor

Waar let je op bij het kopen van een bureau?

0
silver apple macbook on brown wooden table

Je werkt steeds meer hybride: thuis en op kantoor. Door de coronaperiode had je weinig keus, maar nu is het niet meer dan normaal. We zijn eraan gewend. Het is daarom belangrijk om een goed thuiskantoor te hebben met een goed bureau erin. Een bureau moet prettig zijn en je moet er de hele dag aan kunnen zitten. Veel mensen hebben een standaard bureau gekocht van de Ikea, maar als je hele dagen thuiswerkt kun je toch beter opletten welk bureau je aanschaft. Waar let je nu allemaal op bij het kopen van een bureau?

Formaat

Als eerste is het belangrijk om goed te letten op het formaat. Waar zet je je bureau neer? Pas het formaat daarop aan. Je hebt natuurlijk altijd rekening te houden met de standaard maten, maar een bureau wat daar ongeveer past is wel fijn? Kan je echt geen geschikt bureau vinden of wil je per se een ander formaat? Dan kun je er ook nog voor kiezen om zelf een bureau te maken. Maak er ook plankjes boven en je bureau is af. Let er dan wel op dat je voor de plankjes stokeinden nodig hebt en geen normale schroeven. Stokeinden zijn handig voor alle dingen die aan de muur gemonteerd worden. Wil je ook nog een whiteboard ophangen? Dan zijn ze ideaal. 

Kabels

Ook let je erop dat je bij het kopen van een bureau genoeg ruimte hebt voor kabels. In sommige bureaus kun je aangeven waar je de gaten voor kabels wil hebben als je deze koopt. Als je vaak thuiswerkt is dat wel zo handig, want dan heb je de kabels niet in het zicht hangen. 

Wielen 

Ook let je erop of je bureau wielen moet hebben of niet. Heb je minder ruimte in huis? Dan kun je je bureau verplaatsen. Moet je werken dan zet je je bureau neer waar het handig is en werk je niet dan zet je het bureau aan de kant. 

Verstelbaar

Als je veel thuiswerkt een echte must have: een verstelbaar bureau. Ze zijn wat duurder, maar zeker de moeite waard. Je kan het bureau gemakkelijk in hoogte verstellen en je kan daardoor staand werken. Af en toe even staan helpt je productiviteit verbeteren. Weer zin om te zitten? Dan zet je het bureau gemakkelijk weer omlaag. Het bureau heeft een ingebouwde afstandsbediening dus je hoeft alleen maar op de knopjes te duwen. 

Werkblad

Als laatste let je op het werkblad. Sommige bureaus hebben een groter en breder werkblad dan anderen. Als je veel thuiswerkt is het fijn om een bureau te hebben met een wat groter werkblad. Je kan dan spullen naast elkaar neerleggen zonder dat ze in de weg liggen. 

Cadeaus voor jouw koffieverslaafde collega

Previous article

Je zaak opstarten in Eindhoven

Next article

You may also like

More in Blog