BlogHuis & Kantoor

Cadeaus voor jouw koffieverslaafde collega

0
a person mixing a drink in a mug

We kennen allemaal wel die ene collega die gek is op koffie. Zonder haar of zijn eerste bakkie pleur is ze of hij niet te genieten. De manier waarop gepassioneerd gepraat wordt over koffie, de specifieke voorkeuren en een kritische mening ventileren over elk type koffie zijn kenmerken van een typische koffiefanaat. Wanneer deze persoon jarig is, weet je van tevoren al dat hij of zij gelukkig wordt van iets gerelateerd aan koffie; daarom deze tips om het nog makkelijker te maken om een passend cadeau te vinden!

Een koffieproeverij

Het proeven van veel verschillende soorten koffie is de droom van veel koffieliefhebbers. Door uitleg te krijgen over de verschillende soorten malingen, brandingen en type koffiebonen krijg je inzicht in de wereld achter een kopje koffie! Naast proeverijen kun je ook een barista cursus volgen. Dit zorgt ervoor dat je barista skills stap voor stap ervaart en zelf uit kunt voeren. Beide cadeaus maken een koffie liefhebber zeker blij.

Een koffiemok

Een koffiemok met logo, een bepaalde tekst of een leuke foto draagt bij aan een speciaal koffiemoment. Hierdoor kun je nog even terugblikken op leuke herinneringen. Voor jouw collega kan een (gekke) foto van een bedrijfsuitje of een ander leuk kiekje op een koffiemok zorgen voor een speciaal en persoonlijk cadeau.

Speciale koffie

Een koffiefreak is meestal wel een beetje uitgekeken op de standaard soorten koffie. De reguliere smaken heeft hij of zij waarschijnlijk al vaak genoeg gehad waardoor het tijd is voor wat nieuws. Speciale koffiebonen – gemalen of ongemalen – maken een kopje koffie extra speciaal. Niet alleen de smaak maar ook de geur zijn anders en uniek. Speciale koffiebonen zijn meestal te vinden in speciaalzaken. Hier kan ook gevraagd worden om advies voor wanneer jij als gever van het cadeau door de bomen het bos niet meer ziet.

Must haves voor perfecte koffie

Naast een koffiemok, speciale (gemalen) koffiebonen of een koffieproeverij, zijn er ook nog andere koffie essentials die een koffieliefhebber kan waarderen. Zo is een percolator een leuk cadeau om zo te kunnen variëren met manieren waarop je koffie zet. Het zetten van koffie met een percolator zorgt voor een authentiek gevoel, mede dankzij de geur en het feit dat je de percolator op het fornuis moet zetten. Daarbij komt ook nog eens dat de meeste Italianen dit ook doen. Dat zegt wel wat over de koffie die er mee gemaakt kan worden dus!

Ook opbergsystemen om koffie in te bewaren waardoor het zijn geur en smaak niet verliest is iets wat heel nuttig is voor koffieliefhebbers. Daarnaast zijn cacaopoeder potjes, melkopschuimers, koffiebonenmalers of een vijzel voor het handmatig malen van koffiebonen items die gegarandeerd voor nog meer koffie geluk zorgen!

Google Pixel 7: de nieuwste smartphone van dit moment 

Previous article

Waar let je op bij het kopen van een bureau?

Next article

You may also like

More in Blog