Geld

Wat kost een kind jou?

0

Een kind is voor vele het mooiste wat er bestaat in de wereld. Het is een moment in het leven wat je nooit meer zal vergeten. Tevens is het een van de grootste beslissingen van het leven. Het nemen van een kind kent een grote verantwoordelijkheid. Zo zul je een kindje moeten verzorgen en daar zal veel tijd in gaan zitten. Niet alleen kent een kindje een grote verantwoordelijkheid, maar het kent ook op financieel gebied een grote investering. Zo zal er meer eten in huis moeten worden gehaald en zal er ook kleding moeten worden ingekocht. Bovendien groeit het kindje, dus zal er vaker nieuwe kleding moeten worden gekocht. Maar is dat alles of zijn er nog meer kostenposten? In deze blog lees je wat een kindje jou kost.

Medische kosten

Zo zullen er medische kosten die moeten worden betaald voor het kind. Niet alleen voor het kind, maar de medische kosten beginnen vaker al tijdens de zwangerschap. Er zijn namelijk medische kosten gebonden aan de zwangerschap en de bevalling. 

Benodigde spullen

Een kind heeft in zijn eerste jaar bepaalde spulletjes nodig, zoals luiers en babyvoeding. Hoewel het bedrag niet veel lijkt, is het in grote hoeveelheden wel veel geld. Het zijn spullen die niet een keer moeten worden ingekocht, maar vaker. Zo zul je maandelijks luiers moeten inkopen. In tegenstelling tot luiers is de voeding die wekelijks moet worden ingekocht. 

Extra spulletjes

Naast de benodigde spullen, zoals luiers en babyvoeding zijn er nog meer extra kosten. Het kind zal namelijk wel kleding moeten dragen. Ook komt een kind op een leeftijd, dat hij of zij graag wilt spelen. Dit kan met knuffels, zoals een knuffeldoekje of verschillende speelgoedautootjes. Het kind zal vaak niet aan een soort speelgoed genoeg hebben. Er zal dus rekening gehouden moeten worden, met het feit dat er ook nog extra kosten gemaakt moeten worden voor kinderen. 

Wat kost een kind in totaal?

De totale kosten van een kind zijn afhankelijk van een aantal factoren. Zo is het afhankelijk van de locatie, de levensstijl en de persoonlijke situatie. Toch is er een inschatting gemaakt. Het NIBUD (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting) heeft onderzoek gedaan, naar de kosten voor het opvoeden van een kind. De gemiddelde kosten van het opvoeden van een kind ligt gemiddeld tussen de €200.000 en €250.000. Dit gemiddelde is gesteld tot het 18e levensjaar. De grootste kostenposten zijn de opvoedingskosten en de gezondheidszorg.

Een kind is een heel speciaal iets. Echter is het belangrijk om je vooraf goed te beseffen wat de kosten zijn van een kind. Het is een weloverwogen keuze die je dien te maken. Het kan handig zijn om vooraf duidelijk op papier te zetten of het mogelijk is om met een kindje maandelijks rond te komen.

Waar vind ik een laadpaal bij mij in de buurt?

Previous article

Het belang van goed debiteurenbeheer voor jouw bedrijf

Next article

You may also like

More in Geld