Geld

Wat moet je weten voordat je een zakelijke lening afsluit?

0

Heb je geld nodig om een investering te kunnen doen voor jouw bedrijf? Dan kun je dit bekostigen met behulp van een zakelijke lening. Dit is een lening die je gebruikt om een langlopende investering voor jouw bedrijf te financieren. Een zakelijke lening kun je tegenwoordig op verschillende plekken afsluiten. Je kunt je tot een bank richten, maar ook tot een online kredietverstrekker. Voordat je een keuze maakt, moet je weten dat er een aantal zaken zijn waar je op moet letten. Om jou een handje te helpen, vertellen we je hier wat je moet weten voordat je een zakelijke lening afsluit.

Verschil met zakelijk krediet
Wie geld nodig heeft voor zijn bedrijf, kan hiervoor geld lenen. Dit kan in de vorm van een zakelijke lening, maar ook in de vorm van zakelijk krediet. Veel ondernemers weten de verschillen tussen deze twee opties niet. Het gebeurt dan ook geregeld dat er een verkeerde keuze wordt gemaakt. Om jou te behoeden voor een verkeerde keuze, is het makkelijk om te weten wat de verschillen zijn.

Een zakelijke lening gebruik je voor een langlopende investering voor jouw bedrijf. Je krijgt het geld in één keer op jouw rekening gestort, waardoor je het direct kunt gebruiken om te investeren. Je betaalt de lening in maandelijkse termijnen terug, inclusief rente. Bij zakelijk krediet wordt er een bedrag voor jou klaargezet waar je geld van kunt gebruiken wanneer je het nodig hebt. Je bepaalt zelf hoeveel je opneemt en wanneer je dit doet. Je betaalt geen rente over het hele geldbedrag, maar enkel over het deel dat je opneemt.

Je betaalt rente
Geld lenen kost geld. Dit is bij een hypotheek het geval, maar ook bij een zakelijke lening. Wanneer je een lening voor jouw bedrijf afsluit, betaal je maandelijks een afgesproken bedrag terug. Hier komt rente overheen, zodat het voor de kredietverstrekker interessant is om jou een lening te verstrekken. De zakelijke lening rente staat vast tijdens de gehele looptijd van jouw zakelijke lening. De hoogte van de rente kan echter wel per lening verschillen. Zo wordt het rentepercentage bijvoorbeeld bepaald door het kredietwaardigheidsprofiel van jouw bedrijf en de hoogte van je lening.

Waar sluit je een zakelijke lening af?
We haalden het in het begin van deze tekst al aan, maar je kunt tegenwoordig op verschillende plekken terecht voor een zakelijke lening. Je kunt hiervoor naar de bank gaan, maar zo’n lening kun je ook vanuit huis afsluiten. Je kunt je namelijk tot een online kredietverstrekker richten, zoals New10. Je maakt hier een account  aan, levert jouw jaarrekening en transactiedata aan en de kredietverstrekker doe je een aanbod op maat. Indien je akkoord gaat, moet je aanvullende documentatie aanleveren. Vervolgens is het alleen nog een kwestie van het contract tekenen en het geldbedrag wordt dezelfde dag nog op jouw rekening gestort.

Wat is de meest populaire kerstdecoratie in Nederland?

Previous article

Wat is schakelmateriaal en waar moet je op letten?

Next article

You may also like

More in Geld