Huis & Kantoor

Wat is de meest populaire kerstdecoratie in Nederland?

0

Sinterklaas is nog maar net terug naar Spanje, of mensen beginnen met de kerstvoorbereiding. Vaak is het vertrek van de Sint hét moment om na te denken over welke kerstboom dit jaar in huis gehaald wordt en welke kerstdecoratie met verlichting gebruikt wordt om het huis van de gewenste kerstsfeer te voorzien. ‘Christmasholics’ beginnen overigens al vaak voordat de Goedheiligman ons kikkerlandje verlaat met de voorbereiding op de kerstdagen. Als het gaat om kerstdecoratie, wat is dan het meest populaire kerstversiersel in Nederland?

Kerstdecoraties volgen bepaalde trends. Hieronder zetten we de belangrijkste voor dit jaar op een rijtje ter inspiratie, zodat jij van kerstmis ook dit jaar een onvergetelijk feest kunt maken.

Trend 1: Traditioneel

Natuurlijk zit je altijd goed als je qua kerstdecoratie de traditionele stijl volgt. Als je kiest voor traditioneel, dan kies je voor herkenbare kerstkleuren, waaronder wit, groen, zilver en rood. De traditionele stijl is dus niet echt een trend, maar kent wel kleine veranderingen. Zo ontwikkelt de kleur rood in deze stijl zich van soft terra, naar het typische heldere ‘kerstrood’. Traditioneel kun je ook veel dennen- en hulstdecoratie vinden binnen deze trend.

De traditionele stijl wordt beïnvloed door de Amerikaanse cultuur. Zo pakken veel mensen tegenwoordig uit met een guirlande. Guirlandes of gurlandes (veel mensen denken dat je het zo schrijft, maar dat is niet zo) zijn traditioneel gezien slingers van bloemen, groen of vruchten. Tegenwoordig bedoelen we een decoratieve groene kerstslinger met ingebouwde verlichting die je aan elkaar kunt koppelen. Ze worden gebruikt om gevels en lijnenspellen binnen en buiten in kerstsfeer te brengen. Guirlandes met kerstverlichting voor buiten zie je aan de gevels van veranda’s in menig Amerikaanse kerstfilm. Verder tref je kerstguirlandes ook aan in winkelcentra of als versiering aan plafonds.

Trend 2: Warm winters

Deze trend is voor de sneeuwliefhebbers. Je weet natuurlijk nooit of we kunnen genieten van een witte kerst, maar gelukkig kun je het witte plezier wel in je huiskamer terug laten komen. Het thema ‘Winter’ is daarom elk jaar wel terug te vinden in kerstdecoratietrends. Creëer een berghutgevoel in je eigen woonkamer door het sneeuwlandschap naar binnen te halen. Dit kan prima, doordat het thema winter tegenwoordig uitgevoerd wordt in warmere tinten dan voorheen. Eerdere jaren geleden ging het vooral om wit- en blauwtinten, tegenwoordig is het kleurenpalet in de kerstverlichting en decoratie zachter.

Trend 3: Romantisch landelijk

Houd jij van landelijk en ben je romantisch? Dan kun jij je waarschijnlijk helemaal vinden in de romantisch landelijke trend. Mistig grijs en zachte pasteltinten kenmerken deze stijl, her en der vind je ook wat groene tinten. Voor de durfal is deze stijl te combineren met donkerrood, okergeel en subtiele goudtinten. Als dat niet feestelijk is, weten wij het ook niet meer!

De hype rondom gedroogde bloemen komt in de romantische stijl natuurlijk zeer goed tot zijn recht, ga ook gerust voor de combinatie met planten. Je moet dit wel durven, want je kunt er in plaats van een kerstgevoel ook een lentegevoel mee creëren en oproepen.

Trend 4: Wild Glam

Een nieuwe trend in kerstversieringsland is ‘Wild Glam’. Deze trend is geschikt voor de Christmasholic die op zoek is naar weer eens iets anders. Deze trend is warm, luxe en vol met glamour. Denk aan een luxueus hotel met warme tinten als soft terra, camel brown en dark brown. Voeg daar vele hippe dierenprintjes, exotische takken en tropische bloemen aan toe en je bent als bijna klaar voor je Wild Glamour kerstfeest. Ook bewerkte kerstballen, dieren en mandwerk horen bij deze trend.

Trend 5: Sprookjesbos

Houd jij van de natuur en wil je dit tijdens de feestdagen in je kerstversiering laten terugkomen? Laat je dan verrassen en inspireren door de trend ‘Sprookjesbos’, met de kleur roze in de hoofdrol. Pink Forest is een sprookjesachtige trend, met veel boselementen. Houd je van de Efteling? Dan is deze trend ook voor jou zeker geschikt. Er is namelijk veel ruimte voor fantasie en verbeelding en elfjesachtige, roze en parelmoertinten die gecombineerd worden met donkergroene tinten.

Trend 6: Onder de sterren

Denk aan een loft tijdens de nachtelijke uurtjes en je hebt de kern van deze trend te pakken. Fonkelende lichtjes tegen een donkere achtergrond, luxe woonaccessoires en weinig groen of traditionele kerstelementen. Neutrale tinten passen helemaal bij deze home deco kersttrend. Denk aan wolwit, champagne, camelbrown en zwart. Vind je dit saai? Niet getreurd, lila wordt binnen deze trend aan het kleurenpalet toegevoegd. Kerstdecoraties vind je binnen deze trend vooral in de vorm van de maan en sterren. ´Twinkle, twinkle little star´ is wat deze trend oproept.

Trend 7: Klassiek Frans

Zit jij niet te wachten op iets experimenteels? Dan kun je wellicht het beste gaan voor de trend ‘Klassiek Frans’ waarbij je je interieur zo decoreert dat het lijkt alsof je kerst viert op een klassiek Frans landgoed, met de bijbehorende rode wijn natuurlijk. Kleuren die binnen deze trend de boventoon voeren zijn parelwit, lichtgoud, kerstrood en ossenbloedrood. Ook winter sky en dennengroen zijn aanwezig. Houd je van Frankrijk, van wijn en van de klassieke kerstsfeer? Dan is deze trend zeker weten een aanrader.

Weet jij nog niet met welke kerstverlichting, guirlande of kerstdecoratie jij dit jaar wilt uitpakken? Kijk dan eens op Instagram of Pinterest en je hebt je voorkeur zo vastgesteld. Hier vind je ook veel inspiratie om je eigen kerstdecoratie te maken. Heb je gelijk een leuke herinnering te pakken aan het kerstfeest van dit jaar.

5 Duurste ringen ter wereld

Previous article

Wat moet je weten voordat je een zakelijke lening afsluit?

Next article

You may also like