Huis & Kantoor

Wat zijn in 2020 de meeste verkochte type gordijnen?

0

Als jij jouw huis gaat inrichten, is het misschien lastig om een keuze te maken in de gordijnen. Er zijn veel verschillende types. Wil jij veel privacy of hou jij wel van de lichtinval en wil je vooral veel licht in huis. Je kan op allerlei manieren toch een juiste balans maken in privacy en lichtinval. Doordat er zo veel verschillende keuzes zijn, hebben wij de meest verkochte type gordijnen op een rijtje gezet. Zo kan jij door de keuzes van anderen misschien sneller de juiste geschikte keuze voor jezelf maken.

1. Plissé gordijnen

Deze gordijnen zijn perfect aan te passen op jouw raam. Doordat je kan kiezen op de gordijnen hoog te hangen, laag te hangen of zelf midden in het raam in te stellen. Zo heb je bij een plisse gordijn altijd het perfecte licht in huis. Ook kan jij op deze manier kiezen voor de privacy die jij in huis wil. Mocht je tegenover iemand wonen dan is dit natuurlijk ideaal.

2. Dakraam rolgordijnen

Deze zijn flink in trek in 2020. Voor mensen is de gemakkelijkste uitbreiding aan een huis een dakkapel. Zo zijn er een hoop dakramen bijgekomen in Nederland. Dit zie je terug in het aantal gekochte rolgordijnen specifiek voor dakramen. Deze zijn makkelijk uit te schuiven en zo kan je kiezen voor een goeie lichtbalans in je slaap- of studeerkamer. Wanneer jij deze aanschaft, kan je vaak zelfs voor verschillende printjes kiezen die speciaal voor jou zijn gemaakt.

3. Gordijnrails

Deze is nog altijd immens populair. Doordat je deze rails handig en mooi kan ophangen aan het plafond, dek je het hele raam af. Ook is het voor het oog heel minimalistisch. De rails zijn vaak wit dus vallen heel mooi weg tegen het plafond. Ook in het gordijn zitten vaak maar kleine haakjes die je nauwelijks ziet. Deze rails kan ook heel goed zware gordijnen houden.

4. Houten jaloezieën

Een andere veel voorkomende aankoop in 2020 zijn de houten jaloezieën. Deze zie je vaak terug in een Scandinavisch ingericht huis. Zo zijn ze heel minimalistisch en in een huis dat is ingericht met houttinten past deze perfect. Ze zijn heel stoer en je kan ze goed naar het licht aanpassen. Vaak zijn ze zelfs met één hand gemakkelijk te bedienen.

5. Vouwgordijnen

Toch wordt er ook vaak naast het rolgordijn op maat, gekozen voor een katoenen gordijn. Vouwgordijnen geven het interieur namelijk een warme uitstraling. Ook kan je een intieme setting op een heel makkelijke manier creëren. Doordat je kan kiezen voor allerlei verschillende kleuren kan je dit gordijn altijd aanpassen aan jouw huis. Ook kan je ze in alle soorten en maten kopen dus zal hij altijd passen.

6. Gordijnroedes

Ook gordijnroedes zijn ook dit jaar nog heel populair. Deze zeer klassieke manier om je gordijnen op te hangen zie je nog heel vaak in het buitenland. Je gordijnen kan je op deze manier heel gezellig ophangen. Door te kiezen voor verschillende materialen kan jij altijd de perfecte sfeer creëren. Daarnaast zijn ze gemakkelijk zelf te installeren. Je hebt vaak alleen een boormachine nodig. Zo heb jij de touwtjes zelf in handen.

Pensioenopbouw-tips voor de zzp’er

Previous article

Je eigen product ontwikkelen en verkopen: dit komt erbij kijken

Next article

You may also like