Blog

Wijngids: zo kies je de juiste wijn

0

Het ene wijntje is het andere wijntje niet. Sterker nog, slechte wijn wordt ook wel bocht genoemd. Terwijl je van een goed glas wijn wil je blijven drinken en voel je je de volgende dag nog fris en fruitig. Maar hoe kies je nou zo’n goede fles wijn uit? Wij vertellen het jou in deze blog!

Misschien weet jij niet direct wat wij bedoelen als we het. Hebben over een veuve clicquot champagne. Want tegenwoordig kan je misschien wel op heel veel plekken wijn kopen. Denk bijvoorbeeld aan een slijterij, maar ook gewoon in de supermarkt. Of je gaat naar een speciaalzaakje toe waar ze de lekkerste wijnen voor je hebben uitgestald. Met andere woorden: de keuze is reuze. En het is aan jou om de juiste keuze te maken natuurlijk!

Je hoeft geen wijnkenner te zijn om goede wijn te kopen met deze tips. Zo kan jij straks een fles bernardus wijn onderscheiden van liebfraumilch.

1. Kijk naar de vorm van de fles

Als je van lichte en frisse wijnen houdt, dan is het goed om allereerst te letten op de vorm van de fles wijn. Want wijn die in een slanke fles zitten, zijn vaak ook lichter en frisser van smaak. Anderzijds is het ook zo dat als een fles rond is, de stijl van de wijn hoogstwaarschijnlijk ook voller is van smaak.

2. Prijzen vanaf 5 euro

Wijn maken kost ongelooflijk veel tijd aan manuren. En dat niet alleen, het is ook zwaar werk en ook de natuur doet flink haar best. Van wijnen onder de vijf euro kun je dan ook niet heel veel verwachten. Goede wijn hoeft niet heel duur te zijn, maar het is wel belangrijk dat iedereen hoeft betaald heeft gekregen. Ook kan het zijn dan goedkopere wijnen niet helemaal puur gemaakt van druiven zijn. Maar bijvoorbeeld iets meer zijn aangelengd.

3. Laat je niet leiden door prijswinnaars

Er zijn ongelooflijk veel prijzen te winnen in de wereld van de wijnen. En dat is niet altijd een even goed teken. Zo kan het zijn dat sommige wedstrijden niet heel strikt worden nageleefd, maar dat het meer een marketingstunt is. Op deze manier kunnen wijnen er een prijs opzetten. En los daarvan: het kan maar zomaar zijn dat jouw smaak anders is dan die van de jury.

4. Ga naar een fysieke winkel of gespecialiseerde webshop

Door te vragen naar de wijn, kun je je ook beter gaan verdiepen in jouw eigen smaken. Je kan je laten adviseren en op deze manier is de kans groot dat jouw eigen wijnkennis wordt vergroot. Maar dat je ook naar huis gaat met een wijn die simpelweg bij je past!

5. Geniet van een glas wijn

De tijden zijn voorbij dat jij enkel en alleen een fles wijn kocht om ‘m zo snel mogelijk op te drinken. Daarom is het goed dat je de tijd neemt om de fles wijn te openen, op temperatuur laat komen, laat ademen. Laat de smaak van de wijn rondgaan in je mond. En geniet van elk glas wijn.

Benieuwd hoe je nu moet slurpen? Ilja Gort legt het je hier even uit!

Forex trading om je onderneming te ondersteunen

Previous article

Een succesvolle webshop opstarten? Met deze tips kun je vooruit!

Next article

You may also like

More in Blog