Handig

Een succesvolle webshop opstarten? Met deze tips kun je vooruit!

0

Een webwinkel beginnen kan nogal een ontmoedigende taak zijn. Je moet over van alles nadenken: van de indeling van je online winkel tot de producten die je wilt verkopen. Maar met een beetje planning en organisatie kun je van je webwinkel een succes maken. Tenminste, als je een webshop ontwikkelt die uniek is ten opzichte van je concurrenten. En daar is wel wat meer know-how voor nodig! In dit artikel geven we je wat tips over hoe je een succesvolle webwinkel kunt beginnen.

#1 Ken je publiek

Je kunt nog wel het meest indrukwekkende idee hebben, maar zit jouw publiek daar ook op te wachten? Want, aan wie wil je je producten verkopen? En wat willen/hebben ze nodig? Wanneer je je doelgroep helder voor ogen hebt, kun je gaan kijken hoe je je webshop in wilt richten. Het is belangrijk om rekening te houden met het feit dat we een steeds kortere spanningsboog hebben, dus de website moet snel to the point komen. Het is verstandig om hiervoor specialisten in te huren die weten hoe een website goed en snel converteert, en die bijvoorbeeld betaalmethoden in je webshop kan implementeren.

#2 Juiste betaalmethoden toevoegen

We hebben het hierboven al even kort benoemd, maar een webshop is natuurlijk niet compleet als er niet de juiste betaalmethoden op staan vermeldt. Verreweg de meest populaire betaalmethode is iDEAL, waarmee je eenvoudig via de mobiel bankieren app of via de internetbankieromgeving van je eigen bank kunt betalen. Enkele andere bekende betaalmethoden zijn AfterPay, MasterCard en PayPal. Ondanks dat deze betaalmethoden bekend zijn onder de gemiddelde Nederlander, is ons betaalgedrag toch flink aan het veranderen. Snelheid heeft tegenwoordig steeds meer prioriteit, zodat we binnen enkele seconden, zonder al te veel na te denken, een aankoop kunnen doen met een vingerafdruk.  Goed om hier als ondernemer ook op in te spelen! Waar zit jouw doelgroep op te wachten?

#3 Gebruik kennis van professionals

Voor zowel het maken van een website als het bijhouden van de diverse online-betaalmethoden, is het fijn om kennis en perspectief van professionals te verzamelen. Zo loont het bijvoorbeeld om meerdere offertes op te vragen bij webshopbouwers, omdat je als beginner niet goed weet waar je goed aan doet. Liever dat je je eerst verdiept in de basismaterie dan dat je een verkeerde ureninschatting maakt met je webbouwer. Ook de wereld van online betalingen kan een stuk gemakkelijker gaan met begeleiding van specialisten. Zo biedt een payment service provider in Nederland oplossingen en advies voor vrijwel elk vraagstuk op het gebied van betalen. Of het nu een betaling is via iDEAL, een abonnementsincasso of een QR-betaling via de smartphone. Met de enorme keuze uit verschillende betaalmethoden is het slim om je goed te laten informeren door professionals. Op die manier weet jij zeker dat je webshop een succes gaat worden!

Wijngids: zo kies je de juiste wijn

Previous article

Het ultieme baby boodschappenlijstje

Next article

You may also like

More in Handig