Handig

Zakelijk beleggen in zilver: dit moet je weten!

0
Zakelijk beleggen in zilver dit moet je weten!

In een tijd waarin de euro en de Amerikaanse dollar kwetsbaar zijn voor inflatie, zoeken veel ondernemers naar andere manieren om hun geld veilig te stellen en te laten groeien. Zilver kopen kan een stabiele optie zijn die zijn waarde behoudt, zelfs wanneer de economie onzeker is. Wil je meer weten over het investeren in goud voor je bedrijf? We leggen je graag uit wat de slimste manieren zijn om zakelijk in deze edelmetalen te beleggen, hoe het zit met de BTW, en wat je kunt verwachten qua rendement. Meer weten? Lees dan verder!

Rendement en liquiditeit

Historisch gezien heeft investeren in zilver bedrijven een goede winst opgeleverd, met een gemiddelde groei van 9% per jaar. Dit maakt zilver een aantrekkelijke keuze voor bedrijven die hun kapitaal willen laten groeien. Daarnaast kun je zilver snel verkopen, wat betekent dat bedrijven gemakkelijk en snel bij hun geld kunnen als dat nodig is.

Belastingvoordelen en BTW

Wil jij ook investeren in zilver? In dat geval moet je de belastingregels begrijpen. Op zilverstaven betaal je 21% BTW in Nederland. Echter, kan je dit bij de verkoop van uw baren weer gemakkelijk terugvragen als bedrijf zijnde. Ook heb je de optie om de zilverbaren in het buitenland op te slaan bij een douanedepot. Deze baren zijn helemaal vrijgesteld van BTW. Scheelt u ook weer terugvragen op een later moment.

Diversificatie van beleggingen

Zilver is een prima keuze om je beleggingsportefeuille diverser te maken. Door in zilver te investeren, kunnen bedrijven hun risico spreiden en hun vermogen beschermen tegen de schommelingen van andere beleggingen zoals aandelen en obligaties. Dit maakt zilver een waardevolle aanvulling als je op zoek bent naar een evenwichtige investeringsstrategie.

Opslag en veiligheid

Natuurlijk moet je ook zorgen voor een veilige opslag. Moderne kluizen zijn een veilige en betrouwbare plek om zilver op te slaan. Met zo’n kluis kunnen bedrijven erop vertrouwen dat hun investering goed beschermd is. Bovendien geven betrouwbare beleggingsfirma’s een volledige terugkoopgarantie op zakelijk gekocht zilver. Dit biedt extra flexibiliteit en zekerheid bij je investeringen.

Kosten en vergoedingen

Bij zakelijk beleggen in zilver moet je ook denken aan opslagkosten en andere fees. Gemiddeld vragen bedrijven een opslagtarief van 0,20% van de vervangingswaarde van het zilver per kwartaal. Voor bedrijven die meer vermogen hebben, zijn er vaak ook andere opties beschikbaar waarbij de opslagkosten lager uitvallen. Dus, wil jij ook zakelijk investeren in zilver? In dat geval weet je wat je te doen staat!

Wil je op een simpele manier besparen?

Previous article

Is jouw huis of café al oranje versierd voor het komende EK in Duitsland?

Next article

You may also like

More in Handig