Huis & Kantoor

3 tips voor het inrichten van jouw thuiskantoor

0

Bijna iedere Nederlander heeft er het afgelopen jaar aan moeten geloven: thuiswerken. Ook in de detailhandel wordt veel thuis gewerkt. Niet alleen door de coronacrisis, maar ook door de vele webshops die vanuit huis geleid worden. Thuis werken gaat niet altijd even gemakkelijk. Het is daarom fijn als je een rustige kamer in huis hebt die je kunt omtoveren tot thuiskantoor. Wij geven je drie tips voor het functioneel inrichten van je thuiskantoor.

De juiste plek kiezen

Als je een eigen thuiskantoor gaat creëren, dan is het belangrijk om de juiste ruimte te kiezen. Kies een comfortabele ruimte die je makkelijk kan ombouwen tot werkplek. Dit kan bijvoorbeeld een opslagkamer zijn of een logeerkamer. Heb je geen aparte ruimte over in huis? Dan kan je er ook voor kiezen om een roomdivider in de woonkamer neer te zetten, zo creëer je toch een aparte plek voor jezelf waar je minder snel wordt afgeleid. Maak je gekozen plek helemaal naar je eigen smaak. Een goede bureaustoel is ook heel belangrijk tijdens het thuiswerken, want zo voorkom je rugklachten. Daarnaast is het belangrijk dat de ruimte waar je in zit in ieder geval beschikt over een raam.

Genoeg licht in je kantoor

Een werkplek met voldoende daglicht is ontzettend belangrijk. Het is dan ook niet gek dat het een eis van de Arbowet is om voldoende daglicht in je kantoor te hebben. Het is daarnaast ook nog eens beter voor je energiepeil. Genoeg daglicht en frisse lucht zorgen ervoor dat je beter werkt. Zorg er dus voor dat je een plek kiest met genoeg ramen. Bij direct zonlicht is het wel nodig om goede raamdecoratie aan te schaffen, zodat je geen hinder ervaart van reflecties op je beeldscherm of zonlicht in je gezicht. Kies bijvoorbeeld semi-transparante rolgordijnen of duo-rolgordijnen. Deze rol je gemakkelijk open en dicht, zodat je ze steeds aan de stand van de zon kunt aanpassen. Zit je aan de straatkant en wil je wat meer privacy? Dan zijn zwarte jaloezieën een goede keuze. Je kunt de horizontale lamellen namelijk zo draaien dat er nog wel licht binnenkomt, maar je niet wordt afgeleid door wat er buiten gebeurt.

Praktisch inrichten

Het is belangrijk dat je thuiskantoor beschikt over alle spullen die je nodig hebt. Zet een bureau neer, een fijne stoel en bedenk voor jezelf waar jouw thuiskantoor absoluut aan moet voldoen. Denk bijvoorbeeld aan genoeg opbergruimte, verlengsnoeren en een printer of scanner voor al je kopietjes. Daarnaast is het handig om spullen zoals pennen, plakband en een nietmachine in je kantoor te hebben liggen. Als laatste is het natuurlijk belangrijk om je thuiskantoor te voorzien van wat gezellige sferen. Zet planten neer, hang schilderijen op en maak er een fijne plek van. Wie weet hoe lang je er nog gebruik van moet maken!

Shoptips: Dit zijn de leukste telefoonhoesjes

Previous article

Hoe kies je een PSP voor jouw webshop?

Next article

You may also like