Geld

Hoe kies je een PSP voor jouw webshop?

0

Het betaalproces is een belangrijk onderdeel van een webwinkel. Toch zijn er ondernemers die hier niet of nauwelijks tijd aan besteden. Gevolg hiervan kan zijn dat het betaalproces niet goed ingericht wordt. Dit kan klanten kosten. Als het betalen te lang duurt of niet soepel verloopt, kijkt een potentiële klant mogelijk verder. Wil je dit voorkomen? Laat het betaalproces van jouw webwinkel dan inrichten door een payment service provider (PSP). Je kunt tegenwoordig uit een groot aantal PSP’s kiezen. Om te voorkomen dat jij de verkeerde keuze maakt, vertellen wij jou hier hoe je een payment service provider kiest.

Welke betaalmogelijkheden biedt een PSP aan?


Voor welke payment service provincer in Nederland je ook kiest, je wilt dat jouw klanten eigenlijk altijd kunnen betalen via iDEAL. Voornamelijk omdat dit de meeste vertrouwde vorm van online betalen is in ons land. Per dag wordt er gemiddeld 1,5 miljoen keer online afgerekend via deze betaalmethode. Kies daarom altijd voor een payment service provider waarbij iDEAL aanvragen tot de mogelijkheden behoort.

Heb je een eigen webshop en richt jij je niet alleen op Nederland? Dan moeten bezoekers ook op andere manieren kunnen betalen. Online betalen via iDEAL kan namelijk alleen door mensen die klant zijn bij een Nederlandse bank. Inwoners van België of Duistland zijn dit niet. Als je ook mensen uit deze landen wilt bedienen, ga je op zoek naar een PSP waarbij je ook de betaalmethoden Bancontact en PayPal aan kunt vragen. Binnen België worden de meeste online betalingen verricht via Bancontact, terwijl men in Duitsland het liefst via PayPal betaalt. Kies bij voorkeur ook voor een PSP die creditcardbetalingen accepteert. Kopers genieten namelijk van een aantal voordelen als zij afrekenen met een creditcard. En jij geniet als webshop van het bereik.

Wat regelt een payment service provider allemaal voor jou?


Er zijn mensen die denken dat een payment service provider er enkel voor zorgt dat jouw klanten op verschillende manieren kunnen betalen. Dit is een misvatting, want een PSP doet veel meer dan dat. Dankzij een payment service provider hoef jij eigenlijk helemaal niet meer op of om te kijken naar het betaalproces. Zij zorgen niet alleen dat de betalingen makkelijk en snel verlopen, maar regelen ook alle rompslomp eromheen. Denk hierbij aan het koppelen van betalingen aan de juiste order en het terugboeken van geld van bestellingen die (gedeeltelijk) teruggestuurd worden.

Denk overigens niet dat iedere payment service provider evenveel voor jou regelt. Nee, want de ene PSP neemt jou meer uit handen dan de andere. Verdiep je daarom eerst goed in de verschillende payment service providers alvorens je een keuze maakt. Kijk onder meer naar de service die een PSP jou biedt. Hoe uitgebreider de service van een payment service provider is, des te minder tijd en moeite jij in het betaalproces hoeft te steken.

Hoe zit het met de veiligheid

Als iemand online een product koopt, neemt hij een risico. De persoon betaalt immers voor een product zonder dat hij of zij het direct in zijn/haar bezit krijgt. Uiteraard wil je niet dat dit bezoekers van jouw website ervan weerhoudt een bestelling te plaatsen. Kijk daarom goed in hoeverre een payment service provider aandacht besteedt aan veiligheid. Als dit hoog in het vaandel staat bij een PSP, kun je consumenten veilig laten betalen. Hierdoor groeit het vertrouwen in jouw webshop. De kans dat de koper nogmaals terugkeert naar jouw webshop om een aankoop te doen, is hierdoor een stuk groter.

Kortom, beoordeel je keuze op een PSP op meer dan alleen iDEAL. Bekijk het aanbod van diverse betaalmethoden, de service eromheen, de veiligheid en de conversie.

3 tips voor het inrichten van jouw thuiskantoor

Previous article

Tips voor het kopen van een UTP kabel

Next article

You may also like

More in Geld