BlogHandig

4 aandachtpunten bij een steekwagen kopen

0

Ben je thuis of op het werk vaak in de weer met zware producten? Kijk er dan niet raar van op als je na verloop van tijd rugklachten krijgt. Een steekwagen kan de kans hierop verkleinen. Je hoeft zware spullen dan niet langer handmatig te verplaatsen, maar gebruikt hier een hulpmiddel voor. Wil je een steekwagen kopen? Houd dan rekening met de volgende 4 aandachtspunten.

1. Draagvermogen

Wie op zoek gaat naar een steekwagen ontdekt snel dat het aanbod nogal groot is. Op het eerste gezicht lijken deze karretjes veel op elkaar, maar toch zit er verschil in. Zo heeft de ene steekkar bijvoorbeeld een groter draagvermogen dan de andere. Je kunt bij Esra een steekwagen kopen met een draagvermogen van 400 kilo, maar er zijn ook karren met een draagvermogen van 150 kilo. Vraag jezelf daarom altijd af hoeveel gewicht een steekwagen moet kunnen dragen. Als je dit voor jezelf bepaald hebt, kun je filteren in het aanbod en dat maakt het een stuk makkelijker om de beste steekwagen te vinden.

2. Gebruiksgemak

Sommige mensen kijken alleen naar het draagvermogen van een steekwagen, maar dit raden wij je niet aan. Het is immers fijn als je zo’n kar makkelijk kunt gebruiken. Verdiep je daarom ook in het materiaal waarvan de steekwagen gemaakt is. Hoe zwaarder het hulpmiddel is, des te meer kracht je nodig hebt om hem te verplaatsen. Gelukkig worden veel steekwagens tegenwoordig gemaakt van aluminium, waardoor ze makkelijk in gebruik zijn.

Wil je de steekwagen niet alleen thuis gebruiken, maar ook bij anderen? Let dan ook op het formaat. Dit is zeker van belang als je geen bestelbus hebt, maar hem in de auto moet vervoeren. Hij moet namelijk wel in de auto passen. Als je een steekwagen opvouwbaar koopt, zit je vrijwel altijd safe. Doordat dit hulpmiddel inklapbaar is, neemt hij relatief weinig ruimte in. Bovendien kun je zo’n steekwagen vaak makkelijk in- en uitklappen, waardoor hij gemakkelijk te gebruiken is.

3. Prijs

De gemiddelde Nederlander kijkt eerst naar de prijs voordat hij iets koopt. Bij een steekwagen kopen is dit waarschijnlijk niet anders, want je wilt niet te veel betalen voor dit hulpmiddel. Het is logisch dat je aandacht aan de prijs besteedt, maar je moet je hier niet door laten leiden. Een goedkope steekwagen lijkt op het eerste gezicht misschien aantrekkelijk, maar is dat vaak niet. Zo is het draagvermogen meestal een stuk minder. Bovendien zijn er vaak materialen gebruikt van mindere kwaliteit.

4. Verkoper

Tot slot is het verstandig om naar de verkopende partij te kijken voordat je een steekwagen koopt. Helaas is dit iets waar veel mensen geen aandacht aan besteden. Hierdoor kun je al snel spijt krijgen van je aankoop. Zo koop je mogelijk een steekwagen die het na een paar keer gebruiken al begeeft. Deze kans is een stuk kleiner als je hem bij een betrouwbare partij koopt. Verdiep je daarom ook altijd in de beoordeling van een verkoper. Is deze niet goed? Koop een steekwagen dan liever ergens anders.

Personeelsplanning voor de detailhandel

Previous article

Ethereum inzetten in de detailhandel

Next article

You may also like

More in Blog