Producten

4 manieren om je cadeaus creatief én milieuvriendelijk in te pakken

0

Je hebt het perfecte cadeau gevonden voor die speciale persoon in je leven of je winkel/bedrijf heeft de beste cadeaus beschikbaar voor die speciale persoon in al onze levens. Is het dan genoeg om het in kitscherig cadeaupapier in te pakken? Natuurlijk niet. De presentatie maakt al net zoveel indruk als het cadeau zelf. Dit zijn 4 manieren om je cadeaus écht te laten shinen.

Schaal

Een al wat bekendere manier om een cadeau wat spectaculairder te maken is om het op een schaal te presenteren. Hierdoor krijgt het cadeau een podium waarop het zichzelf laat zien. Het laat ook ruimte open om extra snuisterijen en decoratie toe te voegen aan de presentatie om extra indruk te maken. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld spullen die je al in huis hebt of dingen uit de natuur. Doorgaans worden cadeauschalen omwikkeld door dik plastic en gedecoreerd met lintjes die in de prullenbak eindigen. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Goede alternatieven zijn Ecolinq verpakkingsmaterialen, deze zijn duurzaam.

Glazen pot of fles

Het hergebruiken van voorwerpen die al een andere functie hebben gehad is een geweldige manier om duurzaam te leven. Hierom zijn we aangekomen bij de optie om potten of flessen te gebruiken om een cadeau te presenteren. Dit werkt vaak beter met kleinere cadeaus, hoewel er natuurlijk ook erg grote potten en flessen bestaan. Met touw of garen kun je creatief aan de gang gaan om het cadeau op zijn plek te houden in de pot of in de fles. Deze optie kan afhankelijk van de gebruikte pot of fles erg charmant uitpakken, of juist erg verrassend. Een extra voordeel is dat glas goed recyclebaar is!

Houten (schat)kist

Hout is een materiaal waar genoeg discussie over gevoerd kan worden als het gaat om duurzaamheid, zeker wanneer het gaat om het gebruik als verpakkingsmateriaal. Hier komt wederom het concept van hergebruik terug. Wellicht heb je nog een oud houten sieradenkistje  liggen wat goed gebruikt kan worden als verpakking van je cadeau. Een kist(je) geeft een spannende, avontuurlijke uitstraling aan je cadeau. Mocht je een nieuw gemaakt kist(je) willen kopen zorg er dan voor dat je voor gerecycled hout gaat.

Creatieve verpakkingen

Mocht je zelf minder creatief aangelegd zijn is er altijd nog een optie om het creatieve gedeelte aan een ander over te laten. Er zijn dezer dagen genoeg bedrijven die mooie verpakkingen voor cadeaus maken. Er wordt inspiratie genomen van andere culturen en dit levert mooie resultaten op. Vaak zijn deze echter minder milieuvriendelijk en wordt er veel plastic gebruikt. Wederom is een goed alternatief om te kijken tussen de Ecolinq verpakkingen. Deze worden duurzaam vervaardigd.

Waarom zoekmachine optimalisatie essentieel is voor de groei van jouw bedrijf

Previous article

Zo stel je het perfecte cadeaupakket samen

Next article

You may also like

More in Producten