BlogGeldProducten

Dit zijn de duurste schoenen ter wereld [TOP 10]

0
Dit zijn de duurste schoenen ter wereld [TOP 10]

Schoenen die meer kosten dan een grachtenpand in Amsterdam? Dat is geen zeldzaamheid meer. We geven je een overzicht van de duurste schoenen en sneakers ter wereld.

Bezaaid met diamanten en goud of gedragen door een ster: er zijn schoenen die zoveel waard zijn dat ze niet gedragen worden. Omdat ze daar te duur voor zijn. Ontdek hoe duur deze schoenen zijn in onze top 10 ranglijst.

1e plaats: Louis Vuitton Passion Diamant

De duurste schoen ter wereld is de Passion Diamond Shoes van Louis Vuitton. Het zijn hoge hakken gemaakt van leer, zijde en 238 diamanten. De juwelier “Hemant Karamchandani” in het luxe hotel “Burdsch Al Arab” in Dubai stelt ze tentoon. Ze kosten 17 miljoen dollar. Dat is het equivalent van 14,67 miljoen euro.

2e plaats: Diamant Stilleto door Debbie Wingham en Chris Campbell

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Debbie wingham (@countessofconfection)

De Stiletto diamant van Debbie Wingham en Chris Campbell neemt de tweede plaats in. Het is het resultaat van een samenwerking tussen luxe ontwerpster Debbie Wingham en schoenenontwerper Chris Campbell. De draden zijn van goud, het leer is gecoat met goud en er zijn 1000 edelstenen aan de schoen bevestigd. Ze kosten 12,7 miljoen dollar. Dat is het equivalent van ongeveer 10,95 miljoen euro.

3e plaats: The Fire Monkey van Bicion en Dan Gamache

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door RHF PRO (@rhf_inc)

De duurste sneaker en op twee na duurste schoen ter wereld is The Fire Monkey van Bicion en Dan Gamache. Honderden diamanten en saffieren in 18-karaats witgoud en een blauw-wit bloemenpatroon sieren de schoen. Het label is te zien op een gouden hanger. Ze kosten vier miljoen dollar. Dat is het equivalent van ongeveer 3,45 miljoen euro.

4e plaats: Solid Gold OVO x Air Jordan

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Financial Facts (@financialfacts_yt)

Solid Gold OVO x Air Jordan staat op de 4e plaats. De merken Jordan en Jovo werkten samen om deze schoen te maken. De sneaker bevat 24-karaats goud. De eigenaar is de rapper Drake. Ze kosten twee miljoen dollar. Dat is het equivalent van ongeveer 1,73 miljoen euro.

5e plaats: Nike Air Jordan

De Nike Air Jordans komen uit 1985 en werden exclusief gemaakt voor de legendarische professionele basketballer Michael Jordan voor zijn rookie seizoen bij de Chicago Bulls. Michael Jordan droeg ze tijdens verschillende wedstrijden en signeerde ze. Ze werden zondag op een veiling verkocht. Daarmee zijn het de meest waardevolle sportschoenen die ooit op een veiling zijn aangeboden. Ze kosten 1,5 miljoen dollar. Dat is het equivalent van ongeveer 1,3 miljoen euro.

6e plaats: Nike Moon Shoe

De Nike Moon Shoe heeft een sportieve carrière achter de rug: Nike medeoprichter Bill Bowermann maakte ze voor de kwalificatiewedstrijden voor de Olympische Spelen van 1972. Het is het laatste paar dat nog bestaat. Ze kosten 437.500 dollar. Dat is het equivalent van ongeveer 377.310 euro.

7e plaats: Converse van Michael Jordan

De voormalige Converse sportschoenen van Michael Jordan staan ook in de top 10 van duurste schoenen ter wereld. Hij droeg ze tijdens basketbalwedstrijden tijdens de Olympische Spelen van 1984 in de Verenigde Staten. Hij won er de gouden medaille mee en signeerde ze. Maar er is nog iets bijzonders: de sportschoenen waren de laatste die Michael Jordan droeg tijdens wedstrijden. Ze kostten 190.370 dollar. Dat is het equivalent van ongeveer 164.180 euro.

8e plaats: 100 MM Diamond van Buscemi

Nog een paar sportschoenen behoort tot de duurste schoenen ter wereld: de 100 MM Diamond by Buscemi. Ze zijn versierd met 11,5 karaat diamanten en gouden beslag. Potentiële kopers kunnen het limited edition model bekijken in de Buscemi winkel in het centrum van Manhattan. Ze kosten 132.000 dollar. Dat is het equivalent van ongeveer 113.840 euro.

Plaats 9: Nike Air Jordan 12 Flu Game

Jordans staan bekend om hun hoge prijzen. Het zijn de negende duurste schoenen ter wereld. Ze zijn uniek: Michael Jordan droeg ze zelf in de NBA-finale van 1997 en hoewel de ster ziek was, vocht hij toch voor de titel. Daarom worden ze ook wel Flu Game genoemd (Flu betekent griep). Jordan won uiteindelijk het kampioenschap en werd gekroond tot MVP van de NBA Finals. Ze kostten 104.000 dollar. Dat is het equivalent van ongeveer 89.640 euro.

10e plaats: Air Jordan 12 OVO (Drake Editie)

En verder: De Drake Edition van de Air Jordan 12 OVO staan op de 10e plaats. Het merk Ovo (October’s Very Own), dat toebehoort aan de beroemde Canadese sterrapper Drake, ontwierp ze samen met Jordan. Drake schonk de schoenen voor 200 dollar aan een fan tijdens een wedstrijd van de Toronto Raptors. De fan verkocht de schoenen vervolgens op eBay. Ze kostten 100.000 dollar. Dat is het equivalent van ongeveer 86.109 euro.

Je ziet het; Michael Jordan heeft er erg goed aan gedaan om zijn samenwerking met Nike op te starten. De schoenen zijn erg waardevol en hij heeft er zelf ook honderden miljoenen mee verdiend! Lees ook eens over de 5 duurste ringen ter wereld of de duurste huizen in de wereld.

Kleur en klasse: bloemen die elke ruimte verrijken

Previous article

Dit zijn de duurste huizen ter wereld [TOP 14]

Next article

You may also like

More in Blog