Blog

4 voorbeelden wat je allemaal met sportverlichting kan doen

0
stylish white hall in big apartment building

Spotverlichting wordt veel gebruikt om licht te creëren in huis, op kantoor of in een commerciële ruimte. Het is een populaire keuze geworden vanwege de flexibiliteit en de mogelijkheid licht te richten op specifieke gebieden of objecten. Benieuwd op welke manieren je spotverlichting kan toepassen? We hebben vier voorbeelden voor je op een rijtje gezet.

Accentverlichting

Zoals net al in de intro werd verteld, kun je met spotverlichting specifieke gebieden of objecten in het licht brengen. Dit wordt ook wel accentverlichting genoemd. Je kunt dan bijvoorbeeld een spotverlichting op een kunstwerk, op een sculptuur of op een schilderij zetten. Je zorgt ervoor dat het voorwerp onder aandacht wordt gebracht, omdat er apart licht op wordt gezet. Als gasten dan langs komen valt het voorwerp meteen op.

Functionele verlichting

Naast dat je dus voorwerpen extra aandacht kan geven door er licht op te zetten, kan spotverlichting ook erg functioneel zijn. Denk bijvoorbeeld aan LED plafondspots. Deze kunnen worden gebruikt om gericht licht te geven op specifieke werkgebieden. Denk bijvoorbeeld aan een bureau of keukenwerkblad. Zo heb je dus genoeg licht tijdens het koken, het lezen of het werken.

Algemene verlichting

Je kunt spotverlichting ook gebruiken om een hele ruimte te verlichten. Een ander voordeel aan LED plafondspots is namelijk dat je deze in vele getallen kan plaatsen. Als je een hele ruimte moet verlichten, kun je dus over het hele plafond spots plaatsen. Ook als je geen fan bent van een staande lamp, kun je goed voor spotverlichting gaan. Deze staan namelijk nergens in de weg.

Sfeerverlichting

Naast dat spotverlichting dus bijdraagt aan accentverlichting, functionele verlichting en algemene verlichting, draagt het ook bij aan de sfeer in het huis. Dit doe je door het creëren van verschillende lichteffecten. Denk aan het projecteren van licht op een muur. Maar je kunt ook spelen met schaduwen en het spelen met licht en donker.


De meeste spotverlichting is namelijk dimbaar. Wanneer je dan aan het koken bent, kun je het licht extra fel zetten, zodat je goed kunt zien wat je precies in de pan gooit. Krijg je daarna gasten op bezoek? Dan zet je de verlichting zachter, zodat je een gezellige en knusse sfeer kan creëren.

Het belang van zelfontwikkeling

Previous article

Samen groeien met passie bij Melis Logistics

Next article

You may also like

More in Blog