BlogGeldHuis & Kantoor

5 slimme trucs om een kantoor huiselijker te maken

0

We brengen heel wat uren door op ons kantoor. Tel het maar eens na: 5 dagen in de week en gemiddeld zo’n 8 uur? Oef, logisch dat we willen dat een kantoor prettig aanvoelt. Om een kantoor meer huiselijker aan te laten voelen, geven we je graag wat tips. Want een plek waar je bijna meer bent dan je huis? Dat moet wel goed zijn! Zo zorg je ervoor dat werken in een kantoor voelt als thuiswerken.

  1. Kies voor kleur

Met het kiezen van kleur bedoelen we niet dat je ervoor moet zorgen dat je kantoor een bonte verzameling van kleuren wordt. Maar we bedoelen wel dat je niet voor witte muren moet kiezen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om één muur een warme kleur te geven. Denk bijvoorbeeld aan groen, blauw of een warme kleur bruin. Kleurbalans is heel belangrijk hier. Het aanbrengen van kleur is bepalend voor de uitstraling van je kantoor. Een pikzwarte muur is bijvoorbeeld minder uitnodigend als je verder allemaal posters op de muur plakt. Maar maak je muur zwart en zet je er een velours blauw bank tegenaan met een aantal gouden accessoires? Dan heb je ineens een heel chique kantoor! Bepaal voor jezelf welke kleuren en dus welke uitstraling je zoekt.

  1. Kies de juiste meubels

We hoeven niet meer per se aan een saai bureau te werken. Er zijn zoveel andere manieren om te werken. Sterker nog, we raden je aan om meerdere werkplekken te maken. Zo kunnen je medewerkers zelf kiezen waar ze willen werken. De ene dag willen ze neerploffen in één van de hoekbanken en de andere keer nemen ze plaats aan de lange houten tafel. Het creëren van meerdere werkplekken maakt de medewerkers ook productiever. De ene dag hebben ze meer rust nodig en de andere dag willen ze juist meer geprikkeld worden. Kiezen waar je mag werken zorgt bovendien voor een ontspannen sfeer. Thuis mag je tenslotte ook zelf bepalen waar je je eten wilt opeten, toch?

Wil je advies inwinnen of inspiratie op doen? Neem eens een kijkje op de website van Löwik wonen.

  1. Kies voor de juiste accessoires

Er zijn in een kantoor nog twee dingen heel belangrijk om het huiselijker te maken. En dat is aan de ene kant verlichting en aan de andere kant planten. Verder kun je nog kiezen voor een aantal kleine accessoires maar dat bedoelen we hier niet mee. Verlichting dat je kunt veranderen, bijvoorbeeld van Phillips of Ikea, zorgt ervoor dat je medewerkers zich ’s ochtends bijvoorbeeld direct welkom voelen doordat er warm licht is. Maar om meer productief te zijn, is het slim om de verlichting wat feller te maken. Enkel en alleen TL-verlichting doet niet veel voor het huiselijke gevoel.

En planten zorgen ervoor dat je medewerkers minder gestrest zijn op werk. Het vergt dan misschien wel wat aandacht, maar het geven van een taak maakt dat medewerkers zich gaan inzetten voor het algemene gevoel van het kantoor. Niemand wordt tenslotte blij van een dode plant. En doordat ze plant de lucht zuivert, blijft iedereen op kantoor gelukkig en gezond! Win-winsituatie, toch?

Wat komt er allemaal kijken bij het bezitten van een tuin?

Previous article

Meten is weten: de opkomst van producten die je gezondheid meten

Next article

You may also like

More in Blog