Blog

Meten is weten: de opkomst van producten die je gezondheid meten

0

Als iets hip is tegenwoordig dan is het wel bewust zijn van je gezondheid. We sporten massaal een aantal keer per week, eten gezond en proberen genoeg slaap te pakken. We vinden het belangrijk dat we er goed uit zien en doen daar een hoop voor. De boodschap is duidelijk: we willen gezond leven. Maar zélf je BMI berekenen, zelf je vetpercentage bijhouden, zelf je calorie-inname tellen en zelf die sapjes fijn persen? Nee, we willen een meetje geholpen worden tegenwoordig. In deze blog vertellen we je alles over de opkomst van producten die je gezondheid meten. Lees jij mee?

De thermometer

Of jij gezond bent en blijft kun je regelmatig checken met een thermometer. Ook is het goed om als vrouw regelmatig je temperatuur te meten omdat dit in verhouding staat tot je menstruatie en je ovulatie. Als je temperatuur een aantal dagen stijgt, betekent dit dat je meer vruchtbaar bent. Maar ook als je bijvoorbeeld regelmatig heftig sport kan het zijn dat je een lichte verhoging krijgt. Als je dit ziet is het belangrijk dat je een rustdag inplant.

Saturatiemeter

Een saturatiemeter berekent hoeveel zuurstof er in jouw bloed zit, dit staat voor Spo02%, en het vertelt wat jouw hartslagfrequentie is. Deze informatie is niet alleen belangrijk als je bijvoorbeeld hart- en vaatproblemen hebt of een verhoogde bloeddruk. Het is ook goed om in te zetten als je bijvoorbeeld veel sport. Wat gebeurt er met je lichaam als je volop in beweging bent geweest? Je kunt ook kiezen voor een bloeddrukmeter. Deze kan je ook vertellen wat de combinatie is tussen je hartslag en het zuurstofgehalte.

Smartwatch

Een smartwatch is een mooi stukje technologie dat verder gaat dan alleen een horloge. Je hebt er namelijk een uitgebreide sport- en fitnessfunctie op zitten. Hierdoor kun je jouw sportgegevens opslaan en analyseren in bijvoorbeeld een speciale applicatie op je telefoon. Dit gebeurt doordat jouw smartphone én smartwatch zijn verbonden door middel van Bluetooth. Het is een perfecte manier om jouw sportprestaties te verbeteren doordat je precies bijhoudt wat je precies allemaal hebt bereikt.

Weegschaal

We zeiden er hierboven al iets over, maar een weegschaal kan niet ontbreken in dit rijtje. Staar je niet blind op de cijfers, want zoals we al zeiden: spieren wegen meer dan vet. Maar je wil wel grip op je vooruitgang hebben. Daarom is het wel slim om in de gaten te houden of je afvalt, gelijk blijft of aankomt. Als je aankomt, is het belangrijk om jezelf de vraag te stellen: zijn dit spieren of moet ik een tandje bijzetten?

Lichaamsvetmeter

Als je veel beweegt en sport dan wil je natuurlijk wel weten wat dat precies met je lichaam doet. Een digitale vetpercentage meter kan precies jouw huidplooien meter. Door dit goed bij te houden kun je zelf een grafiek bijhouden van je resultaten. Want zeker als je veel beweegt, heb je niet genoeg aan een weegschaal. Sterker nog, een weegschaal kan je vertellen dat je in gewicht bent gestegen. Terwijl een lichaamsvetmeter je vertelt dat je bent afgevallen. Dat komt omdat spieren zwaarden zijn dan vet. Dus bouw je meer spiermassa op? Dan kun je ook iets zwaarder worden terwijl je wel bent afgevallen.

Welke meetapparatuur heb jij nog nodig om jouw eigen voortgang bij te houden? Het bijhouden van je resultaten is belangrijk om jezelf gemotiveerd te houden!

5 slimme trucs om een kantoor huiselijker te maken

Previous article

5 interessante ICT-trends in Nederland

Next article

You may also like

More in Blog