Huis & Kantoor

5 x tips om het thuiswerken dragelijk te maken

0

Nu de wintermaanden weer aangebroken zijn en er dus een kans bestaat dat we door corona weer thuis moeten gaan werken, is het wel belangrijk dat je thuiswerkplek zo comfortabel mogelijk is. Je moet er immers een uur of acht per dag doorbrengen! Maar hoe maak je het thuiswerken zo prettig en dragelijk mogelijk? Wij geven je tips!

Lekker zitten

Een fijne werkplek begint met een comfortabele plek om te kunnen zitten. Zorg voor een bureau of tafel op een prettige hoogte, een ergonomische bureaustoel en geschikte verlichting. Door de tafel en de stoel goed in te stellen, is je houding goed en krijg je geen last van je rug of nek na een lange werkdag. Merken zoals Swopper en Gispen bieden een groot aanbod aan wat betreft bureaustoelen en andere kantoorartikelen, dus zeker de moeite waard om daar eens naar te kijken.

Neem pauzes

Werkdagen duren lang, en al helemaal zonder goeie pauze. Zeker omdat je vanuit huis werkt, is de verleiding groot om tijdens de pauze ook aan tafel te blijven zitten. Wij raden aan om je pauzes echt goed te nemen door weg te gaan van je werkplek, een lekkere lunch te maken of een rondje te gaan lopen. Zo breek je de werkdag echt in tweeën en kan je vol goeie moed aan de tweede helft beginnen.

Zorg voor weinig afleiding

Mocht je thuiswerkplek midden in de woonkamer staan en zijn daar ook andere mensen? Investeer dan in een goeie, geluidsdichte koptelefoon zodat je in stilte kunt werken. Zorg ook dat er in je gezichtsveld geen afleidende voorwerpen of andere dingen liggen. Zo kan je ongestoord werken.

Contact met collega’s

Het thuiswerken kan na een tijdje een beetje eenzaam worden door het gebrek aan contact met collega’s. Zorg dus dat je een groepsapp aanmaakt met je collega’s waarin je contact kan houden bijvoorbeeld, of organiseer (in hoeverre dat kan) een groepsuitje om de zoveel tijd.

Zorg goed voor jezelf

Door elke dag in je joggingpak te blijven zitten, raak je zelf niet gemotiveerd om hard te werken. Maak dus je bed elke dag op, zorg dat je lekkere koffie in huis hebt en een voedzame lunch en kleed je elke dag aan. Door je klaar te maken en aan te kleden, raak je niet in een sleur en voel je je productiever.

Schadeclaims in de detailhandel? Hier moet je opletten

Previous article

Sales process efficiënter laten verlopen? 3 super AFAS koppelingen!

Next article