Blog

Dit wil je weten over de corona-zelftest

0

Het is goed om te weten wát een coronatest is. We noemen dit ook wel de coronazelftest, omdat je hiermee jezelf kunt testen op corona. Nu we onszelf test meer moeten testen, om bijvoorbeeld ergens binnen te komen, maar ook omdat we andere mensen niet willen besmetten natuurlijk. Door standaard een coronatest in huis te hebben liggen, voorkom je dat je bij klachten te lang doorloopt zónder jezelf te laten testen.

De pandemie en het coronavirus zijn de gespreksonderwerpen van de dag. We kunnen het niet meer wegdenken, maar we kunnen er wel mee leren leven. Een coronatest is daar een groot onderdeel van. Want als je klachten hebt, kun je je sneller testen waardoor de kans kleiner is dat je andere besmet áls je corona hebt.

Coronatest kopen kan heel gemakkelijk, bijvoorbeeld online of in de winkel. Deze test bepaalt of je corona hebt of niet. Als de tekst positief is, dit betekent dat er tekenen van corona in je systeem zitten. Neem dan afstand van je huisgenoten en plan een officiële coronatest in via de GGD.

Wat zit er in de coronatest?

De coronatest zit in een doosje en in dit doosje vind je alles wat je nodig hebt om de zelftest uit te voeren. Namelijk een teststrip, buisje met testvloeistof, druppelaardop en een steriel wattenstaafje. Het kan slim zijn om een stopwatch erbij te houden, zodat je de tijd goed in de gaten kan houden.

Hoe werkt een coronatest?

Het doen van een coronatest is niet ingewikkeld. Je hebt het wattenstaafje nodig om in je neus te doen, vervolgens stop je het wattenstaafje in een vloeistof. Met deze vloeistof kun je vervolgens door middel van een teststrip kijken of je corona hebt.

Coronatest op je werk

Als je mensen in dienst hebt, kan het slim zijn om een aantal zelftesten in de winkel te hebben liggen. Bijvoorbeeld omdat mensen het prettig vinden om voor het werk uit een zelftest te doen. Dit is op dit moment nog niet verplicht, maar we raden het wel aan. Zeker wanneer je met veel klantcontact te maken hebt, is de kan groter dat je corona oploopt.

Net zoals mondkapjes kun je coronatesten via de zakelijke rekening aanschaffen.

Het strijdjaar van Robinhood

Previous article

Parkeergarage verduurzamen? Met deze 3 tips bespaar tot 50% op je energie!

Next article

You may also like

More in Blog