Handig

7 tips voor de beginnende belegger

0

Denk je erover na te gaan beleggen? In deze blog delen we 7 tips die jou helpen te beginnen met beleggen.

Investeer eigen geld dat je niet nodig hebt

Deze klinkt logisch en vanzelfsprekend, maar beleg alleen met geld dat je over hebt. Zo voorkom je dat je het geld de maand erop nodig hebt en aandelen moet verkopen.

Houd rekening met tegenvallers

De koersen kunnen stijgen maar ook dalen, houd daarom rekening met mogelijke tegenvallers. Zo hoef je niet te stoppen met beleggen op het moment dat de koersen onderuit gaan en je belegging op een slecht moment te verkopen. Beleg daarom voor de lange termijn, dan heb je de kans de financiële tegenvallers goed maken.

Verdeel je geld over meerdere beleggingen

Zoals hierboven al gezegd kunnen de koersen stijgen maar ook kelderen. Hierdoor kunnen aandelen die je gekocht hebt een stuk meer of minder waard zijn ten opzichte van bijvoorbeeld een paar jaar geleden. Daarom is het raadzaam om verschillende veelbelovende aandelen te kopen, zo spreid je het risico op verlies.

Investeer in cryptovaluta

Vaak denk je als je voor het eerst gaat beleggen aan het kopen van aandelen van grote bekende bedrijven zoals Netflix. Maar je kunt naast het kopen van aandelen ook investeren in cryptovaluta. Meer informatie over de mogelijkheden cryptovaluta vind je onder andere op het platform anycoindirect.

Beleg elke maand een klein bedrag

Als startende professional heb je wellicht niet gelijk tienduizenden euro’s om te beleggen. Maar dit is ook helemaal niet nodig. Als beginner is het juist slim om elke maand een klein bedrag te beleggen, zo is de kans op verlies ook een stuk kleiner. En hoef je je niet druk te maken als de beurskoersen bijvoorbeeld dalen.

Houd rekening met de kosten

Het kopen of verkopen van aandelen kost geld, dus houd hier rekening mee op het moment dat je aandelen wilt kopen of verkopen. De kosten kunnen verschillen.

Wees niet te goed van vertrouwen

Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, is dit vaak ook zo. Laat je niet verleiden tot een beleggingsvoorstel door dubieuze verkopers.

Hoe ga je om met zieke werknemers?

Previous article

Verzendverpakkingen bedrukken

Next article

You may also like

More in Handig