Huis & Kantoor

Coronaproof een diner organiseren: zo doe je dat

0

Hoewel we natuurlijk aanstaande kerst het liefst met al onze vrienden en loved ones uitgebreid eten, heeft het coronavirus bij veel sociale plannen roet in het eten gegooid. Helaas moeten we, door het virus, sommige plannen veranderen of anders benaderen. Wat moet je oden als je heel graag een groot diner organiseert, maar dit wel coronaproof wil doen?

Blij klachten thuisblijven

Dit klinkt natuurlijk vanzelfsprekend, maar is zo ontzettend belangrijk. Als je merkt dat je bepaalde klachten hebt, ook al zijn het onwaarschijnlijke klachten, dan zal je toch het zekere voor het onzekere moeten nemen en thuis blijven om er zeker van te zijn dat je niet iemand kan besmetten met een mogelijke virus of infectie.

Op locatie

Veel restaurants spelen in op de corona-situatie en zorgen ervoor dat je ook op hun locatie coronaproof een diner kunt organiseren. Het fijne hieraan is dat je zelf niks hoeft voor te bereiden, iet hoeft op te letten dat je wel kookt met je handen continu gedesinfecteerd en het eten voldoende gewassen hebt.

two woman standing beside woman sitting in front of table

Zelftesten

Laat van tevoren iedereen een zelftesten kopen en doen om er zeker van te zijn dat in ieder geval op het moment van de zelftesten niemand geïnfecteerd was. Hoewel je een mogelijke besmetting nooit volledig kunt voorkomen, is dit wel de beste stap om te ondernemen wanneer je de kans op besmetting zoveel mogelijk wil minimaliseren.

Afstand

Ook blijft het belangrijk om tijdens een diner afstand te bewaren, zodat het virus niet gemakkelijk over kan springen. Echter begrijpen wij ook dat het nogal ongezellig wordt om allemaal op 1,5 meter afstand te eten. Je zou van tevoren kunnen inventariseren welke mensen in elkaars bubbel zitten en deze mensen vervolgens bij elkaar te plaatsen.

Ventilatie

Ook is het belangrijk om genoeg ramen en ventilatieroosters te openen. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat de lucht in de ruimte voldoende geventileerd wordt. In de winter is dit echter wel lastig, de buitenlucht is dan immers heel koud. Om te voorkomen dat jullie het koud krijgen zou je de tafel kunnen versieren met kaarsen. Dit geeft niet alleen een knusse en gezellige sfeer maar straalt ook warmte af.

Een nieuw jaar biedt nieuwe mogelijkheden

Previous article

Zo breng je meer structuur aan in je werkleven

Next article

You may also like