Producten

De 4 leukste speeltoestellen voor je kinderen!

0

Uit onderzoek – van Kantar Public in opdracht van Jantje Beton – blijkt dat er jaarlijks steeds minder kinderen doen buiten spelen. 30% van de kinderen in Nederland speelt maar één keer per week buiten, dat is een stijging van 10% in vergelijking met vijf jaar geleden. In totaal spelen 450 duizend kinderen (tussen de 0 en 12 jaar) dus vrijwel nooit buiten.

De reden dat kinderen steeds minder buitenspelen is doordat de speelplekken te saai of te druk zijn, volgens de ouders én kinderen zelf. Naast dat buitenspelen ontzettend leuk is voor de kinderen is het ook nog eens vele malen gezonder én zorgt het voor betere sociale vaardigheden onderling tussen de kinderen. Doordat ze elkaar ontmoeten, maar ook moeten samenwerken, delen en soms zelf samen verliezen. Vaak is het zorgen voor een leukere speelplaats in de buurt erg moeilijk. Daarom kun je het beste kiezen voor speeltoestellen in je eigen tuin. Om je verder op weg te helpen staan er in deze blog vier uitgelicht!

Klimtoestel

Een klimtoestel kun je zo groot, uitdagend en gek maken als je zelf wilt. Vrijwel altijd is het van hout gemaakt en heeft het een toren, waarin de kinderen omhoog kunnen klimmen. Vanaf daar kunnen ze naar onder dankzij een glijbaan of een daalmast (brandweerstang ook wel genoemd). Dit is dus hét toestel om de kinderen spelenderwijs te kunnen laten ontwikkelen in de motorische maar ook sensorische vaardigheden doordat ze kunnen spelen, klauteren en ontdekken. Meestal heeft een klimtoestel ook uitbreidingsmogelijkheden, zo hoef je niet direct het aller duurste en grootste toestel te kopen. De prijs is overigens aan de hoge kant, maar op het moment dat je het goed onderhoudt gaat het toestel misschien wel tien jaar mee. Wel is een klimtoestel voor de oudere kinderen, denk aan een leeftijd van tussen de vier en twaalf jaar oud.

Schommel

Dit toestel kun je gebruiken voor alle leeftijden. Zélfs de allerkleinste kunnen door middel van een veilige schommelbak er mee spelen. Dat is daardoor ook het grootste voordeel. Ook kun je een schommel vaak combineren met het eerder genoemde klimtoestel. Schommelen is ontzettend goed voor de spierkracht, conditie en lenigheid. Ook neemt het minder ruimte in beslag, dus ook met een kleine tuin kun je kinderen hier ontzettend gelukkig mee maken!

Trampoline

Zoals eerder gezegd is buitenspelen überhaupt superieur als het gaat om het zorgen voor een betere gezondheid. Samen met de schommel kun je ook de trampoline makkelijk kwijt in een kleinere tuin. Doordat het te koop is in vele verschillende maten. Én de trampoline zorgt ook voor een beter motorische ontwikkeling. Zo zijn ze spelend bezig met het creëren van een beter uithoudingsvermogen, evenwicht, coördinatie en reactievermogen. Doordat er een compleet aanbod aan trampolines is kun je goed zoeken naar de juiste voor in je tuin. Mocht je bijvoorbeeld jonge kinderen hebben, dan is veiligheid het belangrijkste.

Zandbak

Misschien wel een kleine nachtmerrie voor de poetsende ouders. Maar een zandbak is super leuk voor kinderen, doordat ze al hun fantasie erin kwijt kunnen. Zo kunnen kinderen allemaal rollespellen spelen met hun Barbie poppen of Playmobil figuren. Daarnaast zorgt het ook voor een goede motoriek doordat ze de hele tijd zand tussen hun handen en voeten hebben. Denk bijvoorbeeld tijdens het maken van een zandfiguur. En die rommel, dat is kinderspel!

Retail & detailhandel tegenover webshops

Previous article

Google Pixel 7: de nieuwste smartphone van dit moment 

Next article

You may also like

More in Producten