Producten

Duurzaamheidsproof – Deze 5 producten gaan het langste mee

0
deze goed geteste producten hebben de langste duur

Vrijwel niemand vindt het leuk om nieuwe nuttige producten te kopen, zoals huishoudelijke apparatuur. Moet je er dan toch aan geloven, omdat je iets nieuws nodig hebt of omdat er iets aan vervanging toe is, dan zou het fijn zijn als je hier lange tijd mee kan doen. Je gaat dus op zoek naar duurzame producten, die ook nog eens een mooie prijs hebben. Én doen waar je zo voor aanschaft natuurlijk. Hoe vind je nu de producten die het langste meegaan?

Stoomreiniger

Na stofzuigen volgt, als je een harde vloer hebt zoals tegels, laminaat of parket, op regelmatige basis dweilen. Vind jij dat nu ook altijd zo’n gedoe, met zo’n dweil en emmer door het huis? En heb je het gevoel dat je vloer erna nog steeds niet écht schoon is? Overweeg dan eens om een stoomreiniger aan te schaffen. Niet alleen maak je hiermee je harde vloeren perfect schoon, zonder schoonmaakmiddelen, je kunt ook tapijt en vloerkleding, maar ook je gordijnen, een opfrisbeurt geven. Een stoomreiniger is dus multifunctioneel maar gaat daarnaast ook super lang mee. Een duurzame oplossing dus! Op Checko.nl vind je de best geteste stoomreinigers.

Espressomachine

We zetten in Nederland veel koffie met de Senseo of de Dolce Gusto. Helaas zijn dit apparaten die je vrij goedkoop aan kunt schaffen maar die dan ook binnen no time gaan lekken en eigenlijk niet meer bruikbaar zijn. Een ouderwets koffiezetapparaat, met een filter, heeft een vele langere levensduur. Niet zelden kun je er nog een tegenkomen die nog door opa en oma gebruikt is én het nog steeds doet. Hou je van een lekkere bak koffie, en wil je een duurzaam apparaat aanschaffen, dan kun je beter wat meer uitgeven bij aanschaf en een espressomachine kopen. Omdat je deze deels uit elkaar kunt halen en daarbij regelmatig schoonmaakt, gaan deze over het algemeen veel langer mee.

Kledingstomer

Voor iedereen die een hekel heeft aan strijken en/of kleding heeft die regelmatig naar de stomerij moeten, is de kledingstomer een absolute uitkomst. Waar een strijkijzer een redelijk korte levensduur heeft en de stomerij chemicaliën gebruikt (en waar je naartoe moet, ook niet altijd even duurzaam), werkt een kledingstomer op basis van lucht en water, maakt daar stoom van en gaat deze veel langer mee dan een gewoon strijkijzer. Win-win-win dus. Bestetester.nl zette de beste kledingstomers voor je op een rij.

Wasmachine

Een beetje wasmachine gaat met gemak 10 tot 15 jaar mee. Dan moet je wel investeren in een goed apparaat van een goed merk, maar die zijn niet zoveel duurder dan die van B-merken. Is je wasmachine aan vervanging toe en moet je er sowieso één aanschaffen, kies er dan één met een zuinig energielabel. Dan ben je dubbel duurzaam bezig en het is goed voor je portemonnee.

LED-televisie

Heb jij nog een oude beeldbuis staan, of één van de eerste platte televisies? Dikke kans dat dit enorme energieslurpers zijn. Ze gaan dus wel lekker lang mee, maar dat gaat de nieuwste generatie LED-televisies ook. Daarnaast zijn die superzuinig in energieverbruik. Bovendien krijg je hiermee vaak ook een veel beter beeld. Is je televisie aan vervanging toe, schaf dan zeker een LED-televisie aan. Er zijn nog steeds LCD-televisies te krijgen, en die zijn vaak goedkoper, maar deze zijn veel minder duurzaam.

Iets duurder in aanschaf is vaak duurzamer

Als je bij aanschaf iets meer uitgeeft, koop je vaak een product dat én langer meegaat en meestal ook nog energiezuiniger is. Dit is op lange termijn niet alleen goed voor het milieu maar ook zeker voor jouw portemonnee!

More in Producten