BlogHuis & Kantoor

Het juiste type matras voor elk type slaper en voor elke gelegenheid

0
Het juiste type matras voor elk type slaper en voor elke gelegenheid

Matrassen zijn er in veel soorten en maten. Dat is niet zo vreemd, want ook de mensen die erop moeten liggen, zijn niet allemaal gelijk. We verschillen van elkaar in lengte, gewicht en lichaamsbouw. Daarom hebben we ook allemaal een andere behoefte waar het de ondersteuning van ons lichaam betreft. Bovendien slapen we allemaal in een ander type bed. Soms heeft een bed een standaard afmeting, maar het is heel goed denkbaar dat zo’n bed in jouw situatie net niet helemaal voldoet en dat je daarom hebt gekozen voor maatwerk. Waarom zou je dan voor een standaard formaat matras kiezen?

Goed slapen is een levensbehoefte

Zonder goede nachtrust kan het overdag ook niets worden. We hebben onze nachtrust nodig om ons lichaam goed te kunnen laten herstellen van de vorige dag en voor te bereiden op de dag die komen gaat. Wie niet goed slaapt, zal overdag slechter functioneren en ziet zijn gezondheid geleidelijk steeds verder achteruit gaan. Vaak kopen mensen een matras in combinatie met een bed en dan kiezen ze over het algemeen voor een standaard afmeting. Maar een bed zou je ook zelf kunnen bouwen en in dat geval heb je misschien een matras op maat nodig. Bijvoorbeeld wanneer het ledikant onderdeel is van een groter geheel en je aan bepaalde formaten gebonden bent. Als een doorsnee matras niet goed past, kun je een matras geheel op maat laten maken, zodat het precies aan alle eisen voldoet.

Ergonomie in de slaapkamer

Zoals je een werkplek ergonomisch inricht om fysieke klachten te voorkomen, zo is het net zo belangrijk om ook de slaapkamer ergonomisch in te richten. We bedoelen hierbij het kiezen van een matras dat overal de juiste mate van ondersteuning biedt. De vorm van het menselijk lichaam vraagt om een matras met verschillen zones. Daarom kiest Beds & Bedding beddenspecialist ervoor om een gepersonaliseerd matras aan te bieden. Dat wil zeggen dat de schouderzone, de taillezone en de heupzone ieder zodanig aangepast worden aan de persoon dat het matras precies de juiste stevigheid biedt. Het gevolg is dat je ’s morgens echt goed uitgerust zult zijn, waardoor je de dag sterker kunt beginnen.

Persoonlijke ervaring

Hoe een matras bevalt, is voor iedereen zeer persoonlijk. Het heeft geen zin om een besluit te nemen op basis van andermans ervaringen, omdat jouw lichaam ook anders is.

5 tips voor producten en goederen importeren uit het buitenland

Previous article

Wil je op een simpele manier besparen?

Next article

You may also like

More in Blog